En Sıcak Konular

Şener'den sonra Yılmaz düğmeye bastı

21 Nisan 2008 12:02 tsi
Şener'den sonra Yılmaz düğmeye bastı Ak Parti hakkında açılan kapatma davası sonrasında siyasi arena iyice hareketlendi. Abdullatif Şener'den sonra Mesut Yılmaz da ısınma turlarına çıktı.

Yakın bir zamanda yeni bir parti kuracağı ileri sürülen eski başbakanlardan Rize bağımsız milletvekili Mesut Yılmaz, çalışmalarının devam ettiğini, ancak henüz kamuoyuna açıklayacak bir durumda olmadıklarını söyledi. Yılmaz, Abdullatif Şener ile birlikte hareket ettiğine yönelik iddialarla ilgili ise; "Basın yazdığına göre doğru olabilir, ama benim haberim yok." dedi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak için bugün memleketi Rize'ye giden Yılmaz, işadamı Abdurrahim Albayrak ve bazı eski siyasetçi arkadaşları ile birlikte geldiği Trabzon Havaalanı'nda, Rize eski milletvekili Ahmet Kabil, eski belediye başkanı Hızır Hop, Anavatan Rize eski İl Başkanı Mustafa Mataracı ve bir grup hemşehrisi tarafından karşılandı. Hemşehrilerinin sevgi gösterileri ile karşılanan Yılmaz, basın mensuplarının, 'Çağdaş Demokrat Parti ya da Çağdaş Demokrasi Partisi adı altında yakında parti kuracağı' şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Ben de hayretle okuyorum, tamamen benim dışımda. Benim şu anda o yönde bir çalışmam yok. Ankara'da daha temaslar yapıyorum ama şu anda henüz kamuoyuna açıklayacak bir durumda değiliz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Türkiye'nin yeni bir partiye ihtiyacı olup olmadığı yönündeki soruya ise şu cevabı verdi: "Onu ben seçimlerden önce de söyledim, daha sonra da söyledim; bana göre var. Türkiye gereksiz yere aşırı bir gerilime itildi. Türkiye'yi bundan çıkartacak, yeniden gerilimi düşürecek ve herkesi kucaklayacak bir partiye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ama şu anda AKP hakkında açılan kapatma davası nedeniyle yeni bir siyasi konjöktür doğdu. Bunun daha nasıl gelişeceği belli değil. Şu anda gelişmeleri izlemek ve Türkiye'nin geleceğine hazırlık yapmakla meşgulüm. Onun dışında şu aşamada henüz daha kuruluş aşamasına gelmiş herhangi bir faaliyet söz konusu değil."

Yılmaz, yeni oluşum için Abdullatif Şener ile birlikte hareket ettiği iddialarının hatırlatılması üzerine de, "Abdullatif Bey'le daha hiç görüşmedim. Basından ben de takip ediyorum. Basın yazdığına göre doğru olabilir ama benim haberim yok." dedi.

Bir süredir memleketine gelemediğini, seçimlerden sonra ikinci defa geldiğini hatırlatan Yılmaz, "Biliyorsunuz Rize'de bazı hidroelektrik santral yatırımları var. Bununla ilgili hemşehrilerimden bana çok tepkiler geldi. Onlarla ilgili toplantılar yapacağız, oraları yerinde göreceğim, onlarla ilgili şikayetleri dinleyeceğiz. Bunları yapan firmalarla toplantılarımız var. Hemşehrilerimizin bu endişelerini giderecek toplantılar yapacağız." diye konuştu.

Yılmaz, daha sonra hemşehrilerinin oluşturduğu araç konvoyu ile birlikte memleketi Rize'ye gitti.

CİHAN




Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,599 µs