'darbe' girişimi! | " /> 'darbe' girişimi! | "/>

En Sıcak Konular

'Darbeci general'e 'darbe' girişimi!

21 Nisan 2008 09:54 tsi
'Darbeci general'e 'darbe'  girişimi! Adı ‘Sarıkız’ ve ‘Ayışığı’ darbe planlarında yer alan ADD'nin emekli general başkanı Şener Eruygur'u başkanlıktan düşürmek için 19 ADD şubesi harekete geçti.

İsmi ‘Sarıkız’ ve ‘Ayışığı’ darbe planlarında yer alan ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur bu konudaki sessizliğini sürdürürken, dernekte Eruygur karşıtı 19 şubenin, yönetimin değişmesi için hummalı bir çalışma başlattığı öğrenildi.

Şimdilik isimlerinin açıklanmasını istemeyen bu 19 ADD şube başkanı, Eruygur’u istememelerine gerekçe olarak, emniyet tarafından belgelenen darbe günlükleri ve AB yandaşlığını gösteriyor. ADD’ye yıllarca gönüllü destek veren ve yönetimi eleştirdiği için üyelikten çıkarılan Araştırmacı Yazar Yılmaz Dikbaş, şubelerin çalışmalarını doğrulayarak “Artık zamanı geldi” dedi.

“MİSYONERLERİN ADD’DE NE İŞİ VAR?”

ADD Genel Başkanı Eruygur’un taban tarafından ‘istenmeyen adam’ ilan edildiğini belirten Dikbaş, şöyle devam etti: “Ben ADD’den kopmadım, mandacı yöneticiler tarafından koparıldım. Gerçekler acı geldi. Bu gerçekleri tümüyle gören birçok şube başkanımız şu anda yönetim aleyhine çalışmalara başlamış durumdalar. Benimle de irtibatları sürüyor. En büyük rahatsızlık ise yönetimde bulunan rektörlerin ve Şener Eruygur’un yüzlerinden düşen Atatürk maskeleridir. ÇYDD ile el ele misyonerlik faaliyeti yapan yöneticiler artık ADD’de barınamazlar. Sonra Eruygur basından kaçıyor ve kendi derdine düşmüş durumda… Dernek başkansız konumdadır. Tabanda hiçbir itibarı kalmamıştır.”

“19 ŞUBE BAŞKANI YÖNETİMİ DEVİRMEK İÇİN ÇALIŞIYOR”

19 şube başkanının Eruygur’u devirmek için çalışmalar başlattığını doğrulayan Dikbaş, “Çok büyük bir rahatsızlık var. Yönetime saygı kalmamış durumda. Sizin edindiğiniz bilgide olduğu gibi 19 şube başkanı benimle de temas halinde… ‘İlk fırsatta merkezi devirmek için elimizden geleni yapacağız’ diyorlar. Türk milletine ait olan bağımsızlığı Brüksel'e teslim etmeye hazır olan bir yönetimin gitme zamanının geldiğini her fırsatta vurgulayan değerli şube yöneticilerimiz, AB mandası yöneticilerden kurtulmak için büyük özveri ile çalışıyor. ADD’li yöneticilerin hataları bağışlanamayacak kadar fazla ve şube yöneticileri artık bağışlamak değil gerekeni yapmak istiyorlar. Çok ciddi çalışıyorlar ve kararlılar” diye konuştu.

“SİZE KONUŞUNCA SORUN OLUYOR”

“Şener Eruygur’un Atatürkçülük ile uzaktan yakından alakası olmadığı ortadadır” diyen Dikbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eruygur, Atatürkçü olmadığı gibi, bağımsızlık yanlısı hiç değildir. Biz basın ayrımı yapmaksızın tüm gerçekleri milletimize anlatıyoruz. Ancak yönetim bundan büyük rahatsızlık duyuyor. Basın arasında bile ‘onlar’, ‘bunlar’ ayrımı yapıyorlar. ABD yanlısı basın yazınca iyi de, sizler yazınca kötü oluyoruz. Oysa bizim iddialarımız ortada… AB mandacılığı ve Hıristiyan misyonerliğini yapmadıklarını iddia ediyorlarsa, çıksınlar onlar da konuşsun. Bu sessizlik neden? Haklarında her türlü iddialar basında yer alırken, basından köşe bucak kaçmak neden? Mertçe bizim söylediklerimize varsa cevapları çıksınlar meydana… Bizim her konuşmamız belgelidir. Ben dün söylediğim gibi bugün de söylüyorum. ADD merkez yönetimi Truva atıdır.”

“ERUYGUR TEPEDEN İNDİ, TSK İSMİ KULLANILDI”

TSK’nın ismi kullanılarak Eruygur’un başkan yapıldığını belirten Dikbaş, “Bir ulusun tamamı bir süre kandırılabilir ama tamamını sürekli kandırmak mümkün değildir. ADD üyesi olmamasına rağmen Eruygur tepeden inme bir şekilde başkan yapıldı. Orduya duyulan saygıdan ADD’den ses çıkmadı. Tamam, ordu bizimdir ama generallerin hepsi bizim midir? Bu görülmediği için ADD delegelerine Eruygur yutturulmuştur. Çok kısa zamanda ise oyun görülmüştür” diye konuştu.

Vakit 



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,675 µs