En Sıcak Konular

Trafikte mutabakat dönemi

21 Nisan 2008 08:16 tsi
1 Nisan'dan itibaren hayata geçirilen kaza tespit tutanağı uygulamasının her geçen gün kullanım oranı artıyor.

TSRŞB Başkanı Taşkıran, uygulamanın yüzde 50'lere ulaşacağını düşünüyor.Maddi hasarlı kazalarda, tarafların kendi aralarında mutabakata varma prensibine dayanan kaza tespit tutanağı uygulaması, beklentilerin aksine son derece başarılı devam ediyor. Öyle ki birkaç hafta önce Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği'nin (TSRŞB) bilgilendirme toplantısında Başkan Hulusi Taşkıran, uygulamanın ilk haftasındaki başarısının kendilerini bile şaşırttığını söylemişti.

Aynı toplantıda Taşkıran, günde ortalama bin 800 maddi hasarlı kaza meydana geldiğini belirterek, “Uygulamanın ilk haftasında bin 100 tutanak hazırlandı. Bu rakam oransal olarak yüzde 15'e tekabül ediyor” demişti. Taşkıran, “Belli bir süre içinde kaza tespit tutanağı düzenlenme oranı yüzde 50'lere varır diye düşünüyoruz” derken, uygulamanın ikinci haftasında, sürücüler tarafından tutulan tutanak sayısının 8 binlere ulaşması bu düşünceyi destekledi.

Taşkıran, insanlarımız rahatlıkla uzlaşabiliyor dese ve rakamlar her geçen gün yükselse de, insanların uygulama hakkında yeterli bilgilerinin olmaması uygulamanın önündeki en büyük engel. Bunun farkındaki firmalar da, müşterilerini uygulamayı daha iyi anlatmak için çeşitli çözümler üretiyor. Bunlardan biri de Axa Oyak'ın Motorize Ekip desteği. Şirketin, yeni uygulama kapsamında sigortalılarına destek vermek amacıyla Axa Oyak Hasar Destek adı altında 12 kişilik motorize ekibi bulunuyor. GPS (Küresel Yer Belirleme Sistemi) donanımına da sahip olan motorize ekip, sadece Trafik Poliçesi üzerinden yardım isteyen sigortalıların talepleri üzerine olay yerine kısa sürede ulaşıyor. Olay yerinin detaylı fotoğrafını çeken ekip, tutanağın doldurulmasına yardımcı oluyor ve sigortalının çarptığı aracın servislere yönlendirilmesini organize ediyor. Motorize ekip, kusur oranları konusunda da her türlü teknik desteği sağlayabiliyor.

LPG'DE EN ÖNEMLİ SORUN OTOPARK

Alternatif Yakıt Sistemleri Sanayi ve İş Adamları Derneği (ALSİAD) Genel Başkanı Celalettin Uludağ, sektörün en önemli sorunlarından birisinin LPG'li araçların kapalı garajlara alınmaması olduğunu söylüyor. “Motorlu Taşıtlarda LPG'nin Dünü ve Bugünü” konulu toplantıda konuşan Uludağ, LPG'nin dünyada temiz bir yakıt olması nedeniyle tercih edilirken Türkiye'de bu özelliğinden çok ekonomik faydası nedeniyle ilgi gördüğünü söylüyor.

HİÇBİR ÜLKEDE YOK

Sektörün bir çok sorunu olduğunu, bunlardan birisinin de LPG'li araçların kapalı garajlara alınmaması olduğunu aktaran Uludağ, bu uygulamanın dünyanın hiçbir ülkesinde görülmediğini belirtiyor. “Dünyada LPG kullanıcıları çevre duyarlılıkları nedeniyle özel vatandaş kabul edilirken bizde ne yazık ki ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılmaktadır” diyen Uludağ, şunları söylüyor:

“Vatandaşlarımıza ikinci bir eziyet de; aracına LPG uygulaması yaptıranlar ellerinde belgeleri kapı kapı koşturmaktadır. Bunun çözümü çok kolay. Makine Mühendisleri Odası'ndan alınan sızdırmazlık belgesi ve kayıtlar sonucu alınan belge geliştirilerek, Emniyetteki araç bilgilerine de eklenmesi bu sorunu büyük ölçüde çözecektir.”

bugün



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,016 µs