En Sıcak Konular

'Demokrasi onların oyuncağı değil'

20 Nisan 2008 23:08 tsi
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, “Demokrasi, imtiyazlı bir sınıfın yolu, yordamı, oyuncağı değildir” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığının Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlediği İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısının basına açık bölümünde konuşan Bakan Aydın, her disiplinli görüşün olduğu gibi AK Parti'nin de anahtar niteliği taşıyan kavram ve terimleri bulunduğunu, bunlar arasında adalet, kalkınma ve demokrasinin yer aldığını söyledi.

AK Parti'nin, merkezinde adaletin olduğu bir kalkınmayı temel felsefe edindiğini ifade eden Bakan Aydın, “Türkiye'nin en büyük hareketliliği, bir demokrasi sürecinden geçiyor olmasıdır” diye konuştu.

Demokrasinin kolay bir iş olmadığını kaydeden Aydın, şunları söyledi:

“Demokrasi, hem genişleme hem de derinleşme aşamalarını kapsayan bir süreci ifade eder. Demokrasi anlayışının ve demokrasinin temsil ettiği temel ilkelerin ülkenin en uzak noktasına, nüfusun her kesimine kadar genişletilmesi ve tüm kurumların içine sindireceği şekilde derinleştirilmesi önemlidir. Demokrasi, imtiyazlı bir sınıfın yolu, yordamı, oyuncağı değildir. Bir ülkede demokrasi toplumun her kesimini kapsamadıkça orada demokrasiden söz edilemez.”

Aydın, Türkiye'de tek boyutlu demokrasi ve tek boyutlu laiklik anlayışı bulunduğunu belirterek, “Bir yerde demokrasi olması durumunda veya kişinin demokrat olduğunu dile getirmesi durumunda başkalarının yaşam tarzına saygılı olunması gerekir” diye konuştu.

AK Parti'nin gündemine aldığı bazı konuların eleştirilmesine de değinen Aydın, “Hem milletin iradesiyle gelip hem de milletin temel meselelerini çözmemenin söz konusu olmayacağını” kaydetti.

AK Parti'ye yönelik “Sadaka kömür dağıtıyorlar” yönündeki eleştirileri de çok hatalı bulduğunu söyleyen Aydın, “O para da o kömür de milletindir. Bunu söylemek ayıptır. Milletin malını millete götürüyoruz. Ama millete hizmet kavramını unutmuş kişilerin önüne ne koyarsanız koyun hastalıklı geliyor. Millet bizden en ufak bir zafiyet işareti beklemiyor. Hizmetlere aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Yeni Şafak



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,010 µs