En Sıcak Konular

Bisiklet Turu'na ilk kez bir Cumhurbaşkanı katıldı

20 Nisan 2008 22:59 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda bir çok uluslararası spor faaliyetine ev sahipliği yapacağını belirterek, ''Umuyorum bir gün Olimpiyatlar da Türkiye'de organize edilecektir'' dedi.

İstanbul'dan başlayan 44. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu, Antalya-Alanya etabının koşulmasıyla sona erdi.

Son etabın Alanya kent merkezindeki finişini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de izledi. Cumhurbaşkanı Gül, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

Gül, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Alanya'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gül, Alanya'nın Türkiye'nin en güzel yerlerinden birisi olduğunu, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra tabiat güzellikleri bakımından da Alanya'nın en zengin bölgeler arasında yer aldığını belirtti.

Gül, ''Alanya bizim en çok övündüğümüz bölgelerdendir. Sizler de burada yaşayan insanlar olarak, ne kadar mutlu olsanız azdır'' dedi.

Alanya'da 44. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu dolayısıyla bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Gül, bu turun uluslararası bir boyut kazandığına dikkati çekti. Bu turnuvada ilk kez bir Cumhurbaşkanı olarak bulunduğuna işaret eden Gül, şunları kaydetti:

''Bu organizasyon sadece bir spor değil. Bu faaliyet aslında Türkiye'yi tanıtan çok büyük bir olay. Tur 106 ülkede günde ikişer saatten 8 gün boyunca helikopter çekimleriyle de yayınlandı. Tur, 106 ülkenin televizyonlarında gösterildi. Yani günde 2 saatten 8 günde 16 saat Türkiye'nin en güzel bölgesinin en güzel manzaraları, 106 ülkeden naklen verildi. Bu, Türkiye için çok büyük, heyecan verici bir olaydır. Türkiye'yi bundan daha güzel tanıtıcı ne olabilir?''

-ÖNEMLİ ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ-

Cumhurbaşkanı Gül, bugün spor dallarının ülkenin prestijini yükselten ve en iyi şekilde tanıtan faaliyetler olduğunu belirtti.

Futboldan, basketbola, kayaktan, hentbola tüm sporların aslında yapıldığı ülkeyi tanıtan önemli organizasyonlar olduğuna dikkati çeken Gül, ''Bu bakımdan Türkiye olarak önümüzdeki yıllarda çok önemli spor faaliyetlerine ev sahipliği yapacağız. Erzurum'da Üniversitelerarası Kış Olimpiyatlarından tutun da basketbolda, futbolda uluslararası Avrupa şampiyonalarına ev sahipliği yapacağız. Umuyorum bir gün Olimpiyatlar da Türkiye'de organize edilecektir'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, turun 44 yıldır Cumhurbaşkanlığı adına yapılması dolayısıyla bir Cumhurbaşkanı olarak da ayrı bir heyecan duyduğunu belirtti. Bu heyecandan dolayı Alanya'da olmaya karar verdiğini dile getiren Gül, bisiklet turu vesilesiyle Alanyalılar ve Antalyalıları yakından görmekten mutlu olduğunu ifade etti.

Bu bölgelerin kendi illeri ve ilçelerine çok büyük hizmetler verdiğini anlatan Gül, Türkiye'ye gelen 22 milyon turistin yaklaşık 8 milyonunun Antalya'ya geldiğini ve Antalyalılar tarafından misafir edildiğini bildirdi.

-TÜRK TURİZMİNİN KATKILARI-

Bu sene Antalya'ya gelecek turist sayısının daha fazla olacağını kaydeden Gül, turizmin Türk ekonomisine çok önemli katkıları bulunduğu ve Türkiye'ye 23-24 milyon dolar döviz kazandırdığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, turizm sayesinde bir yandan Türkiye'nin en iyi şekilde tanıtıldığını, diğer yandan da Alanya'da sürekli oturan ve Alanyalıların bir parçası haline gelen çeşitli ülkelerden insanların da Türkiye'nin kültürünü, Türk insanının yaşam tarzını, Türk insanının ahlakını bütün dünyaya tanıttığını vurguladı.

Gül, turnuvaya dünyanın en önemli bisiklet takımlarının katıldığını belirterek, hepsinin centilmence mücadele ettiğini kaydetti. Gül, daha sonra derece giren sporculara ödüllerini verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, törenin ardından alanda toplanan vatandaşların yanına giderek, onları selamladı. Vatandaşlar da Gül'e sevgi gösterilerinde bulundular.

Tören alanında muz standı açan Ali Rıza Gündoğmuş adlı vatandaş da Cumhurbaşkanı Gül'e muz ikram etti.

Gül, törenin ardından, Ankara'ya dönmek üzere Antalya Havalimanına hareket etti.

 zaman



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,044 µs