En Sıcak Konular

'Türkiye'de hukuk tarafsızlığını kaybetti'

20 Nisan 2008 20:29 tsi
Milli Eğitim eski Bakanı Hasan Celal Güzel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın görevini kötüye kullanarak suç işlediğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi tarafından düzenlenen 'Demokrasi ve Özgürlükler' konulu konferansa katılmak üzere Sinop'a gelen eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, parti kapatmayı milletin iradesine kilit vurma olarak niteleyerek, kapatma talebinde bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın görevini kötüye kullandığını ve suç işlediğini söyledi. Güzel, Türkiye'nin bu tür yanlış adımlar yüzünden adının 'cumhuriyet olduğu halde demokrasi ile yönetilmeyen ülkeler' arasında olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı. Parti kapamanın gericiliğin ta kendisi olduğunu aktaran Güzel, "AK Parti kapatılırsa PAK Parti gelir ve halk, oyunun yüzde 47'sini değil 57'sini verir." diye konuştu.

Güzel, konuşmasının büyük bölümünü demokrasi ve Siyasi Partiler Yasası'na ayırdı. Türkiye'nin demokrasi ile yeni tanışmadığını ama hala sembolik olarak yaşadığını söyleyen Güzel, adı cumhuriyet olup da demokrasi ile yönetilmeyen' ülkelerden bahsetti. Siyasi parti kapatmayı 'saçmalık' olarak nitelendiren Güzel, acilen Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi gerektiğini savundu.

Türk hukukunun tarafsızlığını, bağımsızlığını kaybettiğini ileri süren Güzel, "Türkiye'de 11 yıl geçmiş eski hamam eski tas. Refah Partisi'ni nasıl haksız yere kapattılarsa, son derece ilkel ve çağdışı hukuk anlayışıyla partiyi katlettilerse, şu anda da AK Parti'ye karşı bu şekilde bir komplo var. Hukuk üzerinden, siyasallaşmış yargı üzerinden yürütülen bir komplodur bu. Buna ben bir hukuk meselesi asla diyemem. Çünkü ortada kapatmaya neden hiçbir şey yok. Bunu bilmek için hukukçu olmaya, hele Yargıtay Başsavcısı olmaya hiç gerek yok. Seçimde AK Parti seçmenin yarısının oyunu almış ve hükümet olmuş, milletvekili sayısı 340, sen partiyi kapatmaya çalışıyorsun. Buna demokrasi ya da hukuk denmez. Buna 'jakoben oligarşi' denir. Yani azınlığın, çoğunluğa, millete, millet iradesine tahakkümü denir. Bu açıkça ortadadır. Ne yazık ki Türk hukuku tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybetmiştir. Şu anda Türkiye'de demokrasi yoktur, juristokrasi vardır. Yani yargıçların hakimiyeti vardır. Bununda arkasında antidemokratik dayatmalar vardır. Bu gayet açık ve nettir." şeklinde konuştu.

"Elde ettiği statüsünü kötüye kullanan kişiler, 70 milyonun iradesini bir paçavra gibi yırtıp atma cesaretini bulabiliyorsa demokrasiden bahsedilemez." diye konuşan Güzel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı AK Parti'ye dava açmakla suç işlemiştir. Anayasa'ya aykırı davranmıştır, Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı davranmıştır. Ayrıca görevini kötüye kullanmıştır. Milletin iradesine tecavüzle namusuna tecavüz arasında fark yoktur. Halkın yarısı bir partiyi seçecek ama bundan memnun olmayanlar yalan haberleri, asılsız mesnetleri gösterip partiyi kapatacak. Dünyanın yalnızca birkaç ülkesinde uygulanan parti kapatmanın önüne geçilmeli. Bunun için de Siyasi Partiler Yasası acilen değişmelidir."

Güzel, "AK Parti kapatılırsa PAK Parti gelir ve halk, oyunun yüzde 47'sini değil 57'sini verir." ifadesini kullandı.

Güzel, konuşmasının son bölümünde ise, darbe çığırtkanlığı yapanları hedef aldı. Türkiye, başta CHP olmak üzere bazı kesimlerin her başları sıkıştığında askeri göreve; yani darbeye davet ettiğinin altını çizen Güzel, "Asker terörle mücadele için tankları, tüfekleri ile Kuzey Irak'a giderse ben onların önünde yürümeye gönüllüyüm. Ama tanklar Ankara sokaklarında kendi insanına karşı yürürse, o tankların üzerine çıkar fiili mücadelemi başlatırım. Benim gibi yüzlerce binlerce insanın aynı şeyi yapacağına da eminim." diyerek sözlerini tamamladı.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki konferansa, Sinop Belediye Başkan Vekili Sabri Demirkol, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, Sinop Defterdarı Hayati Dinç, Ak Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Eğitim-Birsen Sinop Şube Başkanı Mustafa Aslan, Bayındırlık ve İskân Müdürü Hasan Yurduseven ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Zanab



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,806 µs