En Sıcak Konular

Türkiye'de mücadele ne için?

20 Nisan 2008 19:55 tsi
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Türkiye'deki mücadele, imtiyazlı kişilerin, halkın son sözü söyleme alanlarını genişletmesine izin vermemeleridir” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısının basına açık bölümünde konuşan Bakan Gönül, Mart ayının en önemli olayının İzmir'in EXPO yarışı olduğunu belirtti.

Hükümet temsilcilerinin, kurumların, herkesin gayret göstermesine karşın olumlu sonuç alınamadığını ifade eden Gönül, “Sonuca ulaşılamadıysa da İzmir, uluslararası alanda tanıtımı bakımından önemli mesafeler aldı” diye konuştu.

Bakan Gönül, son yıllarda Türkiye ekonomisinde, gayrı safi milli hasıla ile kişi başına düşen gelirde önemli başarılar elde edildiğini, AK Parti yönetiminin son 5 yılda ekonomi alanında önemli işler yaptığını söyledi.

Demokrasi anlayışının bir ülkede yerleşmesinin zaman aldığını, batılı anlamda demokrasi anlayışına yönelik çabalar Osmanlı İmparatorluğu döneminde başlasa da asıl mesafenin 1946 sonrasında kazanıldığını kaydeden Gönül, “Türkiye'deki mücadele, imtiyazlı kişilerin halkın son sözü söyleme alanlarını genişletmesine izin vermemeleridir” dedi.

Parti kapatma davasına ilişkin herşeyin söylendiğini, “herkesin işine bakıp yolunda yürümesi gerektiğini” ifade eden Gönül, sözlerini şunları sürdürdü:

“Yaklaşan yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanılması gerekiyor. Başbakan, hiçbir ilde İzmir'de yoğunlaştığı kadar yoğunlaşmamıştır. Hiçbir kente İzmir'e gösterdiği kadar ilgi göstermemiştir. Halkın arkamızda olduğunu bilerek, hizmet yoluna devam edeceğiz.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel de kuruluşundan bir yıl sonra iktidara gelen, ikinci dönemde oyunu artıran, 81 ilin 80'inden milletvekili çıkarmayı başaran, iktidarda önemli işlere imza atan ve hemen her alanda gerekli hukuki düzenlemeleri Meclisten geçirmeyi başaran bir partinin parçası olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

AK Parti'nin öncelikli kabul ettiği eğitim, emniyet ve sağlık alanlarında çok önemli adımlar attığını belirten Göksel, bazı yasaların çıkarılması için Mecliste sabahladıklarını, bunun gerek gündemin yoğunluğundan, gerekse muhalefetin izlediği tutumdan kaynaklandığını bildirdi.

Ana muhalefetin, dokunulmazlıkların kaldırılmasını öncelikli göstermesine karşın, kendilerinin bu konuda ortak bir komisyon oluşturulması önerisine sıcak yaklaşmadığını ifade eden Göksel, şöyle konuştu:

“Muhalefet 6 yıldır konuşuyor, iş, çözüm üretmiyor. Söylemlerinde Amerika'yı yeniden keşfedercesine 'ev ziyaretleri yapalım', 'evlere girerken terlik giyelim' gibi dahiyane fikirlere yeni ulaşıyorlar. İktidar olmak gibi bir çabaları yok. İktidar olmak dur, durak bilmeden çalışmayı gerektiriyor. Sadece klişe sözlerden oluşan bir yapıdan ne bekleyeceğiz?”

AK Parti aleyhindeki iddianameye ilişkin söylenecek sözlerin büyük ölçüde söylendiğini belirten Göksel, kendisinin de bir akademisyen olduğunu hatırlatarak, “İddianamenin tamamı gazete haberlerine dayandırılıyor. Oysa gazete haberlerine dayandırılan yüksek lisans ve doktora tezleri, bilimsel olarak değerlendirilmediği için kabul edilmiyor” dedi.

AK Parti İzmir milletvekillerinin de katıldığı toplantıda, İzmir İl Teşkilatının Mart ayındaki etkinlikleri anlatıldı. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “kabuğuna çekilmiş, emekli insanların yaşadığı bir şehir” olmak istemediğini EXPO sürecinde açıkça ortaya koyan İzmir'in, ekonomik, sosyal ve kültürel cazibe merkezi haline gelebileceğini söyledi.

Şengül, amaçlarının yerel seçimlerde başta büyükşehir olmak üzere tüm belediye başkanlıklarını almak olduğunu belirtti. Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.

Yeni Şafak



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs