En Sıcak Konular

'Geri adım ihtimali artık tartışılamaz'

20 Nisan 2008 19:09 tsi
Salih Kapusuz, 29 Haziran'da çifte sandık getirilmesi teklifinden Başbakan Erdoğan'ın bilgisi olup olmadığını sorduğumuzda “Hayır yok” dedi.

ABDÜLKADİR SELVİ /Yeni Şafak

1991 yılından bu yana Parlamento'da olmanın verdiği deneyimle Türkiye'ye soluk aldıracak çözümü, milletle sandığı buluşturmakta bulmuştu.

Başarılamayan cumhurbaşkanlığı seçimi, 367 tartışmaları ve 27 Nisan “e-muhtıra”sından Türkiye'nin bunalıma sürüklenmek yerine, 22 Temmuz'da demokrasiyi güçlendirerek çıkmasında yararlı olmuştu seçim stratejisi.

Kapusuz, AK Parti hakkında açılan kapatma davası ile ülkenin sürüklenmek istendiği süreçten de ancak milli iradeyi yenilemesiyle çıkabileceğimiz kanaatindeydi.

Başbakan Erdoğan belki dinlenme amacıyla çekildi Abant'a ama AK Parti milletvekilleri, “Abant kampı” değerlendirmesi yapıyorlar. Beklenti Başbakan Erdoğan'ın Abant'ta bundan sonra ki yol haritasını belirlediği yönünde. “Abant stratejisi” ya da “Abant kriterleri” sözünü bundan sonra daha çok duyacağımızdan eminim.

Bel ki de bu beklenti ile baktım Başbakan Erdoğan'ın MÜSİAD Genel Kurulu'ndaki konuşmasına. Çünkü Erdoğan'ın konuşmasında bundan sonra izlenecek olan stratejinin ipuçları vardı. “Terörle mücadelemiz yine aynı kararlılıkta sürecektir. Mafyayla mücadelemiz aynı kararlılıkla sürecektir. Çetelerle mücadelemiz aynı kararlılıkta sürecektir.” Başbakan'ın bu sözlerini beylik bir konuşma olarak değerlendirmemenizi tavsiye ederim.

Ergenekon'da çok yukarılara tırmanmanın, önemli bağlantılara ulaşıldığı belirtiliyor. Parti kapatma telaşı içinde 'Bu mücadelede geri adım mı atılacak?' kaygısı vardı. Başbakan cephesinde en ufak bir geri adımın sözkonusu olmadığı görülüyor. Ergenekon başta olmak üzere çetelerle mücadeleyi görevi gereği yargı yürütüyor. Başbakan Erdoğan ise bu konuda güvenlik güçlerine moral destek veriyor. Biz bu ülkede çete liderlerine yapılacak operasyonların ilgili bakanlar tarafından sızdırıldığını, hatta Öcalan'a dahi “Havaya uçaracaklar” diye mesajların gönderildiğini biliyoruz.

Başbakan ise çetelerle konusunda kararlı. Ergenekon'da yeni operasyonlar olursa kimse şaşırmasın. Erdoğan yeni döneme ilişkin stratejisinin ipuçlarını verdi. “Durmak yok, mücadeleye devam”

Yeni Şafak



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,081 µs