En Sıcak Konular

Diyarbakır'da bombalı saldırı son anda önlendi

20 Nisan 2008 17:38 tsi
Diyarbakır'ın Bağlar semtinde Polis Merkezi'ne 200 metre uzaklıkta şüphe üzerine yakalanan iki kişiden birinin elindeki poşette patlatılmaya hazır bomba düzeneği ele geçirildi.

Terör örgütü PKK kamplarında, suikast, bombalama ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra Diyarbakır'da üzerinde patlamaya hazır bomba düzeneği bulunan terörist ile kendisine ve yataklık eden 2 kişi polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Bombalı eylem hazırlığında yakalanan teröristin daha önce de çeşitli eylemlere katıldığı belirlendi.

Diyarbakır'ın Bağlar semtinde geçen hafta Bağlar Polis Merkezi'ne 200 metre uzaklıkta şüphe üzerine yakalanan iki kişiden birinin elindeki poşette patlatılmaya hazır bomba düzeneği ele geçirildi. Gözaltına alınan iki zanlıdan birinin terör örgütü PKK'nın yurt dışındaki kamplarında suikast, bombalama ve sabotaj eğitim aldıktan sonra Diyarbakır'ın kırsal alanından kentte sansasyonel nitelikte bombalama eylemi gerçekleştirmek üzere gönderildiği belirlendi. Kapsamlı soruşturma yapan ekipler, eylem hazırlığındaki terörist ile yanındaki kişinin ifadeleri doğrultusunda bir zanlıyı daha gözaltına aldı. Bu iki kişinin eylem hazırlığındaki teröriste yardım ve yataklık yaptıkları, teröristin ise eylem istihbaratı arayışı içinde olduğu kaydedildi.

Diyarbarır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, eylem hazırlığındaki terörist ile bu kendisine yardım ve yataklım yapan iki kişinin polisteki sorgu ardından adli kamalara sevk edildikleri belirtildi. Açıklamada, daha önce çeşitli eylemlere katıldığı ve yakalandıktan sonra üzerleri ve evlerinde ele geçen malzemeler şöyle:
451 gram plastik patlayıcı, 2 elektrikli kapsül, 1 el bombası fünye grubu, 1 bomba düzeneğinde kullanılan cep telefonu bataryası, 1 el bombası mandalı, 4 dizüstü bilgisayar, 4 hard disk, 3 cep telefonu, örgütsel faaliyetlerde kullanılanılan bir araç, çok miktarda örgütsel doküman ve CD.

KATILDIĞI EYLEMLER

Diyarbakır'da bombalı hazırlığında yakalanan teröristin daha önce katıldığı eylemler şöyle açıklandı:

- 16.01.2007 günü Lice İlçesi Güldiken Köyü Eskiköy Mezrası'nda arazi araması sırasında güvelik kuvvetlerine ateş açılması.
- 03.05.2007 günü Lice İlçesi Baharlar Köyü’nde yapılan silahlı saldırı eylemi.
- 13.05.2007 günü Lice İlçesi Baharlar Köyü, yol güzergahında patlayıcı madde tuzaklanması eylemi,
- 04.06.2007 günü Lice İlçesi Baharlar Köyü stablize yolu üzerinde toprağa gömülü vaziyette patlayıcı madde bulunması olayı,
- 06.06.2007 günü Lice İlçesi, Güldiken Köyü’ne bağlı Yaka Mezrası’nda uzaktan kumandalı mayın patlatılması eylemi.

Diyarbakır Valiliği zanlıların kanıtlarla birlikte adliyeye gönderildiğini bildirirken “Yasa dışı bölücü terör örgütüne yönelik operasyonel çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde vatandaşlarımız ve tüm devlet kurum ve kuruluşları ile işbirliği içeresinde sürdürülmektedir” denildi.
 
Hürriyet



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs