En Sıcak Konular

Yine pitbul dehşeti

20 Nisan 2008 17:40 tsi
Adana'da, 25 yaşındaki Mehmet Uslu'nun `Meks' adlı pitbul cinsi köpeği serbest kalınca olanlar oldu. İşte macera dolu hikaye...

Türkocağı 9 sokakta oturan Mehmet Uslu, para karşılığı yapılan köpek dövüşlerinde kullandığı iddia edilen köpeği Meks'i evinin yan tarafında bulunan kapısız bahçeye gezmesi için bıraktı. Dövüş köpeği Meks, bir süre sonra, sokakta bağırarak sebze ve meyve satan 52 yaşındaki Murat Sarihoğlu'nu görüp saldırdı. Meks, panik halinde kaçmaya başlayan Sarihoğlu'nu yakalayıp kalçası ve sol karın boşluğundan ısırdı. Meks'in, seyyar satıcıyı parçalamaya çalıştığını gören köpeğin sahibi Uslu'nun ağabeyi 28 yaşındaki Mahmut Uslu dışarı çıktı. Satıcıyı kurtarmak için Meks'e kazma ile vurdu. Meks, Sarihoğlu'nu bırakıp bu kez kendisine kazmayla vuran sahibinin ağabeyi Mahmut Uslu'nun sol kolunu ısırdı. Uslu'yu bir süre yerde sürükledikten sonra sakinleşen köpek bahçeye geri dönerken, yaralılar ise Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Meks'in başka birilerine de saldırabileceği şüphesi üzerine polise haber verildi. Polis memurları, köpeğin uyuşturularak etkisiz hale getirilmesi için Seyhan Belediyesi'nden zabıta ve veteriner çağırdı. Bu sırada tedavisi tamamlanıp evine gelen Mahmut Uslu, önce köpeğin sahipsiz olduğunu söylerken, bir süre sonra kardeşine ait olduğunu itiraf etti.

Polis ekiplerinin haber vermesinden 2 saat sonra olay yerine gelen zabıta ekipleri, araçlarından çıkardıkları sopalarla köpeği etkisiz hale getirip yakalamak istedi. Ancak polislerin, "O köpek pitbul, saldırgan" uyarısı üzerine, veteriner beklenmeye başlandı.

Bir süre sonra olay yerine gelen belediye veterineri, köpeği uyutmak için kullanacağı tabancayı getirmediğini fark edip geri döndü. 3 saat süren beklemenin ardından veterinerin gelmesi üzerine, köpeğin etkisiz hale getirilmesi için harekete geçildi. Uyuşturucu ilaç içeren iğnesini hazırlayan veteriner, köpeğin bulunduğu yere doğru yönelirken, sahibinin kokusunu alan Meks bahçeden dışarı çıktı.

HERKES KAÇIŞTI

Köpeğin sokağa çıktığını gören polisler, veteriner ve olayı takip eden gazeteciler korkuyla kaçtı. Bu sırada gelen köpeğin sahibi Mehmet Uslu, başını okşayıp, sakinleştirdiği köpeğinin saldırmayacağını söyleyerek, iğne yapılmaması için ekibi iknaya çalıştı. Ekiplerin ısrarı üzerine bu kez kendisi iğneyi yapmayı teklif eden Uslu, veterinerin elinden aldığı silahı ateşleyip, iğne etkisini gösterene kadar Meks'in yanında bekledi.

Bayılan köpeği teslim etmek istemeyen Mehmet Uslu, ağabeyi Mahmut ve çevrede bulunanlara hayvan sevgisinin öneminden bahsetmeye başladı. Köpeğin kendisine de saldırdığını söyleyen Mahmut Uslu, kardeşine bağırarak ekibe engel olmamasını söyledi. Bir süre köpeğin yanından ayrılmayan Mehmet Uslu, kendi elleriyle zabıta arabasına taşıdığı Meks'i barınağa gönderdi.

 
Vatan



Bu haber 918 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,859 µs