En Sıcak Konular

301'e 23 Nisan rötarı

20 Nisan 2008 17:32 tsi
TCK’nın 301’nci maddesine yönelik düzenleme, Meclis Adalet Komisyonu’nda değiştirilerek kabul edilirken, teklifin de, 23 Nisan törenleri nedeniyle bu hafta Meclis Genel Kurulu gündemine gelmeyeceği kaydediliyor.

Meclis’in bu haftaki en önemli gündem maddesi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılacak törenler ile aynı gün akşam saatlerinde verilecek resepsiyon olacak. Toptan’ın eşli davetine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanlarının katılmayacağı belirtilirken, 23 Nisan’da gözler aynı zamanda Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, CHP Genel başkanı Deniz Baykal dışındaki liderleri buluşturacak olan öğle yemeğinde olacak.

Türk Ceza Kanunu’nun 301’nci maddesinde değişiklik öngören kanun teklifi, geçen hafta Cuma günü Meclis Adalet Komisyonu’nda, AKP’nin verdiği önergeyle değiştirilerek kabul edilirken, teklifin de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri nedeniyle önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu gündemine gelmesi bekleniyor. AKP Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak’ın imzasını taşıyan teklifte yer alan “Cumhurbaşkanına kovuşturma yetkisi”, AKP’nin önergesiyle Adalet Bakanı’na verilmiş, kovuşturma ifadesi ise soruşturma olarak değiştirilmişti.

Meclis’te 22 Nisan Salı günü sözlü sorular ve denetim konuları görüşülecek, çevre sorunları ile ilgili araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeler de birleştirilerek ele alınacak. Meclis Salı günü 15.00-19.00 saatleri arasında çalışacak. Siyasi partilerin Salı günü yapacağı Meclis grup toplantılarında ise son siyasi gelişmeler değerlendirilecek.

Meclis’in bu hafta en önemli gündem maddesi ise 23 Nisan Çarşamba günü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılacak törenler ve resepsiyon olacak. TBMM’nin 88. açılış yıldönümü kutlama programı, Meclis’te saat 09.00’da Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşu ile başlayacak. Saat 09.15’te Anıtkabir’de yapılacak törenin ardından da Birinci Büyük Millet Meclisinde anma töreni gerçekleştirilecek. Anma töreninde 23 Nisan 1920’de Birinci Büyük Millet Meclisi’nde en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey’in yaptığı konuşma seslendirilecek. Meclis Başkanı Köksal Toptan, Birinci Büyük Millet Meclisindeki anma töreninin ardından da TBMM’de saat 11.30’da kutlamaları kabul edecek.

-MECLİS ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANACAK-

Meclis Genel Kurulu ise saat 14.00’de özel gündemle toplanacak. Genel Kurul’da TBMM Başkanı Toptan ile Meclis’te grubu ve üyesi bulunan siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak. Genel Kurul’da Toptan’ın ardından AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı adına Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğılu ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras da konuşma yapacak.

-KOMUTA KADEMESİ RESEPSİYONA KATILMAYACAK-

TBMM’nin 88. açılış yıldönümü kutlamaları kapsamında Meclis Başkanı Köksal Toptan, akşam saatlerinde TBMM tören salonunda resepsiyon verecek. Saat 19.30’da başlayacak resepsiyon için uzun bir aradan sonra eşli davet yapılırken, resepsiyona Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanlarının katılmayacağı belirtiliyor. Meclis’teki törenler ve resepsiyonun yanı sıra gözler Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün liderlere vereceği öğle yemeğinde de olacak. Söyleşi akışında planlanan öğle yemeğine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın dışındaki liderlerin katılması bekleniyor.

Vatan



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs