En Sıcak Konular

İşadamları Marx'ı keşfetti

20 Nisan 2008 16:38 tsi
Türkiye’ye gelen General Electric’in efsanevi CEO’su Welch’in konuşmasına, işadamı Alaton’un “Gıda zamları açlığa yol açtı. Marx’ı yeniden mi keşfetmek gerek?” sorusu damga vurdu.

Türkiye’ye gelen General Electric’in efsanevi CEO’su Jack Welch’in iş dünyası temsilcileriyle yaptığı toplantıda, kapitalizmin fikir babası Adam Smith ile komünizmin ideoloğu Karl Marx karşılaştırması üzerine bir tartışma yaşandı.

İşTcell 2008 Liderler Konferansı’nın ilk konuğu olarak İstanbul’da bir konuşma yapan Jack Welch, işadamlarının sorularını yanıtladı. Bu işadamlarından biri olan Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, barkovizyondan yönelttiği sorusunda artan enerji fiyatları nedeniyle gıda fiyatlarının anormal oranda yükseliş kaydettiğine dikkat çekerek, “Bu, binlerce insanın açlık ve yoksulluk çekmesine ve hatta ölümüne yol açıyor. Serbest piyasa ekonomisi işlevini yerine getiremiyor mu? Adam Smith öldü sanırım. Çözüm için insanlığın Karl Marx’ı yeniden keşfetmesi mi gerekiyor? Bunu burada birlikte yapabilir miyiz?” dedi.

Soru büyük alkış aldı

Alaton’un sorusunun salonda yoğun alkış alması üzerine Welch, şu yanıtı verdi: “Sanırım sorunun içeriğine değil de akıllıca ve komik olmasına alkış tuttunuz. Yoksa burada hiçkimsenin serbest piyasa ekonomisine bir inançsızlığı olduğunu zannetmiyorum. Kapitalizm birtakım eksikliklerine rağmen, mevcut sorunlara en iyi cevap veren sistem. Marx’ı sorunlara çözüm yolu olarak görmek saçma.”

Vatan



Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs