Darbelerin de kuralı var”mış | " /> Darbelerin de kuralı var”mış | "/>

En Sıcak Konular

Darbelerin de kuralı var”mış

20 Nisan 2008 15:54 tsi
“Darbelerin de kuralı var”mış Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı, 367 için Anayasa Mahkemesi’ne baskı yapmadığını "... öyle haber verilerek darbe mi yapılır? Darbe yapmanın da kuralları vardır, gizliliği vardır." diyerek savundu.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı, 367 için Anayasa Mahkemesi’ne baskı yapmadığını “Darbenin kuralı, gizliliği var” diye açıkladı. Emekli Oramiral Karahanoğlu, 367 kararı için devreye girdiği iddiasını yalanladı: Akla ziyan. Bir komutan Anayasa Mahkemesi’ne ‘Şu kararı almazsanız darbe yapacağız’ der mi? Yener Karahanoğlu, mahkemenin denizci kökenli üyesiyle “özel arkadaşlık” görüşmeleri yaptığını, bu görüşmelerin hiçbirinde hiçbir davayı konu etmediğini söyledi

Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığını önlemek için Anayasa Mahkemesi üyelerinin 367 kararını “darbe tehdidi” altında aldığı yönündeki haberlere on günden fazladır sessiz kalan muhataplar açıklama yaptı.

Taraf’tan Yasemin Çongar’ın 8 nisandaki yazısının ardından Milliyet’ten Taha Akyol, Hasan Cemal ve Güneri Cıvaoğlu, Zaman’dan Ekrem Dumanlı, Star’dan Eser Karakaş ve Radikal’den İsmet Berkan’ın konunun üzerine gitmesine rağmen konuşmayan Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Yener Karahanoğlu’nun “Gazetelerde çıkan haberlerin, yazıların tamamı hilaf-ı hakikattir” sözleri dün Milliyet’in manşetine yerleşti.

DARBE HABER VERİLİR Mİ ?

Fikret Bila’ya konuşan Karahanoğlu’nun, Anayasa Mahkemesi üyelerine 367 kararı öncesinde “darbe olur tehdidiyle baskı yaptıkları” iddialarına “darbenin yöntemleri, mantığı ve kuralları”ndan bahsederek yanıt vermesi dikkat çekti. Ayrıca Anayasa Mahkemesi üyeleriyle daha önce de topladıklarını, hatta Anayasa Mahkemesi’nin Deniz Kuvvetleri kökenli üyesiyle (Serdar Özgüldür) kişisel dostluğu sebebiyle zaman zaman görüştüğünü açıklayan Karahanoğlu yalanlamasında şunları söyledi: “Çıkan haberler, yazılar doğrusu akla ziyan. Bir kuvvet komutanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı veya bir üyeyi arayıp, ‘Şu kararı almazsanız, darbe yapacağız’ der mi? Bunun akla sığan bir tarafı var mı? Mantıklı bir yönü var mı? Olacak iş mi? Ayrıca öyle haber verilerek darbe mi yapılır? Darbe yapmanın da kuralları vardır, gizliliği vardır. Bu bile düşünülse, iddiaların saçma olduğu anlaşılır. Deniz Kuvvetleri’nden Anayasa Mahkemesi üyesi arkadaşımla görüşürüm. Aynı üniformayı yıllardır taşımışız. Arkadaşlığımız, dostluğumuz var. Ama bu görüşmeler özel arkadaşlık görüşmeleridir ve hiçbirinde hiçbir dava konu edilmemiştir.”

TUĞCU’YU TANIMAM

Karahanoğlu, dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu’yu tanımadığını, resmi törenlerde el sıkışmak dışında bir görüşmesi olmadığını da eklerken, Tuğcu da önceki günkü açıklamasında ‘kendisinin muhatap olmadığı’nı belirterek “Karardan önce böyle bir olayın (telekonferansla tehdit edilme) muhatabı olmadığım gibi asker ya da sivil bir tehdit de olmadı” demişti. 

Taraf



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs