Hillary’nin sonu mu? | " /> Hillary’nin sonu mu? | "/>

En Sıcak Konular

Hillary’nin sonu mu?

20 Nisan 2008 12:31 tsi
Hillary’nin sonu mu? ABD’de, Newsweek Dergisi’nin düzenlediği bir kamuoyu yoklaması, Demokrat Parti "başkan aday adayı" Senatör Barack Obama’nın, parti içindeki rakibi Hillary Clinton’a ülke çapında ve neredeyse yirmi puan fark attığını ortaya koydu.

İki başkan aday adayı, salı günü, önseçimlerin "en kritik" sınavında Pennsylvania Eyaleti’nde kozlarını paylaşacak. Şimdiye dek toplanan delege sayısında, Obama halen açık farkla önde gidiyor. Newsweek yoklaması, Barack Obama’nın yüzde 54, Senatör Hillary Clinton’ın da yüzde 35 oranında destek aldığını gösterdi. Erkekler, siyahlar ve genç seçmenler arasında hep önde giden Obama’nın, artık kadınlar, yaşlı seçmenler ve beyazlar arasında da öne çıktığı görüldü.

Böylece, Demokrat Parti seçmenlerinin açık tercihinin Obama olduğu gözleniyor. Uzmanlar, Hillary’nin senaryolarının tükenmekte olduğu yorumunu yapıyorlar. Hillary, çok açık bir farkla başladığı Pennsylvania’da ise halen birkaç puan önde gidiyor. Pennsylvania’da az bir farkla kazanması durumunda, Hillary’nin seçim yarışından çekilmesi yönündeki siyasi baskıların artacağına dikkat çekliyor. Bir siyasi gözlemci, "Hillary, bundan sonra Demokrat Parti’deki seçim yarışının dinamiklerini değiştirecek gibi görünmüyor" yorumunda bulundu.

Yıllar önce ve "First Lady" olarak Bosna’ya gittiğinde keskin nişancıların ateşine hedef olduğuna ilişkin açıklaması, Hillary’nin zaten düşük düzeyde seyreden güvenilirliğini daha çok etkiledi.

 
hurriyet



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,501 µs