'Küçük, Arslan'ı kullanmış olabilir!' | " /> 'Küçük, Arslan'ı kullanmış olabilir!' | "/>

En Sıcak Konular

'Küçük, Arslan'ı kullanmış olabilir!'

20 Nisan 2008 12:06 tsi
'Küçük, Arslan'ı kullanmış olabilir!' Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan isimlerin bağlantıları bir bir ortaya çıkmaya devam ederken, Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın avukatından şok sözler: "Veli Küçük uyanık bir insan, Arslan’ı kullanmış olabilir..."

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan isimlerin bağlantıları bir bir ortaya çıkmaya devam ederken, Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın Avukatı Abdurrahman Sarıoğlu da, müvekkilinin Veli Küçük gibiler tarafından kullanılmış olabileceğini söyledi.

Alparslan Arslan'la çok kez görüştüğünü, çevresindeki insanlarla görüştüğünü, onlara Alparslan Arslan'ın nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu sorduğunu belirten Abdurrahman Sarıoğlu, şunları söyledi: “Ben bu olayı enine boyuna inceledim. Arkadaşlarının söylediği, Alparslan Arslan'ın yapısı, işi hukukla değil de kabadayılıkla halletmeye meyilli. İcra işlerinde bile olayı kabadayılıkla çözmeye meyilliymiş. Böyle biri Alparslan Arslan. Şimdi, Veli Küçük'le aynı resimdeler. Bu doğru olabilir. Ama Alparslan'ın eyleminde samimi olduğunu düşünüyorum. Osman Yıldırım'ın dediği gibi, bombalama ve Danıştay'a saldırı olayını Ataşehir'de Veli Küçük'le birlikte kararlaştırmış da olabilir.

Alparslan Arslan atak bir insan. Veli Küçük uyanık bir insan. 'Ben bir olay yaptırayım, bu olayı da İslâmcıların üzerine yıkayım, AKP'nin kapatılmasını sağlayalım, ülkede darbe ortamı oluşturayım' diye düşünmüş olabilir. Ve bu amaçla Arslan'ı kullanmış olabilir… Bu tür amaçlarda adam ille git bunu yap demez ki. Mesela otururken 'Gidip bunlara da bir tepki göstermek gerekir, bir şey yapmak lazım' der. Adamı işler yani. Adamı o işe yönlendirir. Böyle bir şey olmuş olabilir. Alparslan Arslan da bilerek veya bilmeyerek kullanılmış olabilir. Bilmeyerek şöyle, Veli Küçük'ü samimi sanmış olabilir.”

“ARSLAN KİMSEYİ ELE VERMEZ”

Arslan'ın başörtüsü konusunda ise samimi olduğuna inandığını söyleyen Sarıoğlu “Alparslan bilinçli olarak İslâm davasına zarar vermek adına bunu yapacak biri değil... Demek istediğim, Alparslan samimi. Ama başkaları bunu kullanmış olabilir. Ve Alparslan kendisine yardım edenleri ele vermemek adına konuşmuyor olabilir. Avukat arkadaşları diyor ki, 'Alparslan nasıl oldu da 33 gün sonra bazı isimleri açıkladı hayret ettik. Biz onu iyi tanıyoruz. Alparslan kendini öldürtür, gene kimseyi ele vermez.' Bu Alparslan'ın karakterini gösteriyor, karakteri böyle. Ama sonra Alparslan kendini toparladı ve 'Hiç kimse yok, tek başıma yaptım' dedi.”

'İLAÇLA VERİLDİ' İDDİASI

Alparslan Arslan'ın son duruşmada karar açıklandıktan sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a seslenerek “şeriat istemesi” de provokasyonun bir diğer göstergesi olarak değerlendirilmişti. Sarıoğlu bu konuda ise, Alparslan Arslan'a ilaçla bu tür açıklamalar yaptırılmış olabileceğini söyledi: “Ben de çok şaşırdım. Safiyane söylemiş olabilir, bilemiyorum. Hatta babasına dedim ki Alparslan böyle söyleyince, 'Alparslan'a ilaç falan mı veriyorlar yoksa, ondan mı böyle anormalleşiyor acaba' dedim. 'Bunu niye söyledi' dedim.”

BABA ARSLAN, TAŞDELEN'LE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ DOĞRULADI
Öte yandan, Alparslan Arslan'ın, babası İdris Arslan aracılığı ile Ergenekon'da tutuklu Doç.Dr. Emin Gürses'e “Osman Yıldırım 'saldırı talimatını Veli Küçük'ten aldık' diye ifade verecek. Önlem alın” mesaj gönderdiği belirtildi. Baba İdris Arslan, Gürses'in de avukatı olan Mehmet Taşdelen'le telefonda, bir gün sonraki duruşmada Osman Yıldırım'ın 'saldırı talimatını Veli Küçük'ten aldık' diye ifade vereceği konusunu görüştüğünü kabul etti. Baba Arslan, şunları söyledi: “13 Şubat'taki karar duruşmasından bir gün önce bir gazeteci aradı beni. 'Yarınki duruşmada sanıklardan biri (Osman Yıldırım) yeni bir ifade verecekmiş. Haberiniz var mı' diye sordu. Ben de haberimin olmadığını söyledim. Bunun üzerine ben de avukat Mehmet Taşdelen'i (Arslan'a silah temin etmek suçlamasıyla yargılanan Aykut Metin Şükre'nin avukatı, aynı zamanda Emin Gürses'in avukatı) aradım. 'Mehmet Bey böyle bir iddia var, haberiniz var mı' diye sordum. Mehmet Bey de 'Benim haberim yok' dedi. Yani Emin Gürses'i tanımam ben.”

“MEHMET ENER'İN TELEFONU YOKTU”

İdris Arslan “Osman Yıldırım'la ilgili bir iddia olduğu için, bu ismin avukatına bunu sormanız gerekmez miydi? Bu konuyu neden Mehmet Taşdelen'le görüşme gereği hissettiniz?” şeklindeki soruya “Mehmet Ener'in telefonu yoktu bende. Mehmet Taşdelen'i ise az çok tanıyorum. O yüzden Mehmet Taşdelen'i aradım ve ona sordum” cevabını verdi. Baba Arslan, 13 Şubat'ta duruşma öncesi Osman Yıldırım'ın avukatı Mehmet Ener'le de bu konuyu konuştuğunu şöyle anlattı: “Duruşma öncesi Mehmet Ener'i gördüm. 'Mehmet Bey böyle bir iddia var, haberiniz var mı?' dedim. 'Evet, duruşmada büyük ihtimalle Osman Yıldırım yeni bir şey söyleyecek' dedi.”

vakit



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,893 µs