En Sıcak Konular

Kaçırılan uçağın sır perdesi aralanıyor

20 Nisan 2008 12:01 tsi
İngilizlerin Müslümanlara karşı kullanacağı korsan konuştu.

Atlas Jet uçağını kaçıran Talikh, Antalya polisine müthiş itiraflarda bulundu: Beni İngiliz istihbaratı yetiştirdi. Müslümanlar'a karşı kullanacaklardı. Kurtulmamın tek yolu uçak kaçırmaktı.

Atlas Jet uçağını Kıbrıs’tan Tahran’a kaçırmaya kalkışan hava korsanı El Mugir-Şovalye lakaplı Momena Abdulaziz Gouma Talikh, müthiş itiraflarda bulundu. 2 bin 97 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Talikh, İngiliz istihbaratınca eğitildiğini iddia ederek, “Müslümanlar'a karşı kullanacaklarını anladım. Kıbrıs’tan çıkmanın ve kurtulmanın tek yolu uçak kaçırmaktı" dedi.

EL KAİDE İLE TANIŞMA

Uçak kaçırma olayının ardından gözaltına alındığı Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadelerde Talikh, bu yolculuğu tüm ayrıntılarına kadar anlattı. Filistin uyruklu öğretmen bir baba ve Mısır uyruklu bir annenin 8 çocuğundan biri olan 34 yaşındaki Talikh, Türkiye'deki sorgulamasında 5 yıl önce Cidde’de Islah Hareketi isimli bir grubun protesto gösterisine katılıp tutuklandığını, cezaevinde El Kaide ile tanışıp silah ve bomba eğitimi aldığını anlattı. "El Kaide örgütü ile güvenlik görevlileri arasında çatışmalar vardı, endişelendim" diyen Talikh, örgütten kaçtığını, ailesinin isteğiyle Nisan 2006’da kardeşinin okuduğu KKTC’deki Girne Amerikan Üniversitesi’ne girdiğini söyledi.

YALAN MAKİNESİ

Kıbrıs’ta önce Rum, ardından İngiliz ıstihbaratıyla bağlantı kurduğunu anlatan Talikh, şunları söyledi: “İngilizler, El Kaide adına faaliyet yürüttüğünü ve örgütten kaçtığımı söyledim. İfademi alıp yalan makinesinden geçirdiler. Bundan sonra Mısır ve Umman’la ilgili bazı istihbarı görevler verdiler. Takip, takipten kurtulma, tanımadığın kişiyle mülakat yapma, bilgi toplama, haberleşme, şifreli görüşmeler, rapor yazma, buluşacağın kişiyi güvenli olarak araca alma gibi konularda eğittiler. Daha sonra verdikleri görevleri yerine getirseydim, Müslümanlara zarar verecek durum meydana gelebilirdi, tekliflerini kabul etmedim, kızdılar." Talikh, İngiliz istihbaratının baskıları sürünce, Kıbrıs’tan kolay çıkmak için uçak kaçırmaya karar verdiğini iddia etti.

OYUN HAMURLU KORSANLAR

KKTC'deki Ercan Havaalanı'ndan İstanbul'a giden Atlas Jet'e ait yolcu uçağı 6 mürettebat ve 136 yolcusuyla birlikte geçtiğimiz ağustos ayında kaçırılmıştı. İki hava korsanı, uçağın İran'ın başkenti Tahran'a indirilmesini istemişti ancak yeterli yakıt olmadığı gerekçesiyle uçak Antalya'ya indirilmişti. Uçuş ekibi kokpit camından uçağı terk ederken, yolcuların büyük kısmı acil çıkış kapılarını açarak atlamıştı. İki korsanın 'bomba' dediği paketten ise oyun hamuru çıkmıştı.

Talikh ile suç ortağı kardeşinin arkadaşı Mehmet Raşit Özlü, hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak, uçak kaçırma, cebir ve tehdit kullanmak suretiyle silahla hürriyeti tahdit suçlamasıyla; uçaktaki 139 kişi için ayrı ayrı 15’er yıl hapis istemiyle dava açıldı. Sanıklar önümüzde ay İzmir’de hakim karşısında ifade verecek

bugün



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,542 µs