En Sıcak Konular

Şahin F Tipi için söz verdi ama...

20 Nisan 2008 10:56 tsi
F Tipi Cezaevleri'ndeki ciddi sorunların çözümü için Bakan Şahin söz verdi. Ancak, emekçilerin 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlanarak resmi olarak bayram edilmesi konusunda net konuşmadı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Biz hükümet olarak, 1 Mayıs'ın gerçekten bir dostluk, barış ve dayanışma bayramı olarak kutlanması konusunda bir yasal düzenlemeyi yapmayı arzu ediyoruz. TBMM Başkanlığına bu konuda verilmiş 2 farklı kanun teklifi var. Belki 1 Mayıs'tan önce böyle bir yasa TBMM'den çıkabilir" dedi.

F TİPİ SÖZÜ VERDİ

Şişli'deki DİSK Genel Merkezini ziyaret eden Şahin, F tipi cezaevlerinde 10 kişiyi geçmemek üzere haftada 10 saat sohbet hakkının kullanılmasıyla ilgili düzenlemenin yer aldığı 22 Ocak 2007 tarihli genelgeyi uygulamak istediklerini belirterek, "Harfiyen uygulanması konusunda Adalet Bakanı olarak ben işin takipçisi olacağım" diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Çelebi, Adalet Bakanlığının, F tipi cezaevleriyle ilgili 22 Ocak 2007 tarihli genelgesinin uygulanması konusunda ciddi sorunlar bulunduğunu ve bu konuda Bakan Şahin ile bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Şahin, F tipi diye nitelendirilen yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumlarında kalmakta olan tutuklu ve hükümlülerin infaz hizmetleriyle ilgili birtakım aksamalar olduğunun bakanlığa değişik yollarla ulaştığını anlattı.

TAKSİM'DE 1 MAYIS KUTLANACAK MI?

Soruları da yanıtlayan Şahin, sendikaların 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak istemelerine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına göre açık hava toplantılarının nasıl yapılacağı, bu yasada ve bu yasaya dayalı olarak çıkarılmış yönetmelikte bellidir" dedi.

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen sendika ve konfederasyonların İstanbul Valiliğine başvurularını yaptıklarını anımsatan Şahin, Valiliğin de aynı yasa çerçevesinde konuya yaklaşacağını ifade etti.

Bildiği kadarıyla Taksim'in, İstanbul'da açık hava toplantılarının yapılacağı alanlardan biri olmadığını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Ancak sendika ve konfederasyonlar, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamanın özel bir anlamı olacağını ifade ediyorlar. Bunu, İstanbul Valiliği, belki İçişleri Bakanlığımız değerlendirecektir. Belki konu pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulunun gündemine de gelecek. Ama Taksim'de mi kutlanır, başka bir alanda mı kutlanır, o konuda benim Adalet Bakanı olarak bir beyanda bulunmam doğru değil."

ÇELİK: İNATLAŞMAYA DÖNÜŞMEMELİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, "1 Mayısın kutlanması için biz, tatil veya o günün tatil olmadan bir emek günü olarak kutlanmasını istiyoruz, Ama Taksim de kutlanması hukuki bir durumdur. Asıl olan Türkiye'deki emekçilerimizin, işçilerimizin, Dünya'da olduğu Türkiye'de coşku içinde gerçekleşmesi. Bir inatlaşmaya dönüştürülmemesi gerekir. Filan yerde yapılır filan yerde yapılmaz gibi amaç 1 Mayıs her alanda kutlanır. Pazartesi günü Bakanlar kurulunda taşıyacağım, eğer Bakanlar kurulundan tatil gibi bir şey çıkarsa bunu açıklarız" diye kaydetti.

hurhaber



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs