En Sıcak Konular

Köy nerede inek yuttu!

20 Nisan 2008 10:25 tsi
Köy nerede inek yuttu!
Mersin’de inek yüzünden bütün köyden olan köylülerin Aziz Nesin’lik hikayesi 1996 yılında ‘Her vatandaşa 2 inek’ sözüyle başladı.

Hollanda’dan getirilen ve günde 30 litre süt verecek inekleri taksitle almak isteyen köylü sıraya girdi. Köye önce Avrupai bir ahır yapıldı. Aylarca geciken hayvanlar geldiklerinde davul zurna ile karşılandı. Ancak mutluluk kısa sürdü. ‘Sağlıklı’ raporu olan hayvanlar tek tek ölmeye başladı. İneklerin bir bölümünün yaşlı, bazılarının şap ve brucella hastalığı taşıdığı tespit edildi. Tarım Bakanlığı devreye girince inekler Adana’da kesildi. Hayvanları kamyon tutup götürmek de yine köylüye düştü.

AİHM’E Mİ GİTSEYDİK

Makus talih köylünün peşini bırakmadı. Köy, 1998-2003 yılları arasında karantinaya alındı. Hayvan beslemek yasaklandı. 2003 yılından itibaren yavaş yavaş borçlarını ödemeye başlayan köylüye kötü haber bu kez Ziraat Bankası’ndan geldi. Banka, 2001 yılının üzerinden 7 yıl geçtikten sonra, alacağını talep etti. Gırtlağa kadar borçlu ahali borcu ödeyemeyince haciz işlemleri başlatıldı. Banka iki kefil istediği için neredeyse köyün tamamı haczedildi. Ev ve arsalar hacizle gitti. 400 haneli köyün dörtte üçü aynı akıbete uğradı. Duruma tepki gösteren köylüler “Banka ihtar bile çekmedi, ‘O dönem devleti mahkemeye vermeniz gerekiyordu’ gerekçesini sundu. Biz vatanseverlik yaptık, kötü mü ettik. AİHM’mi gitseydik” dedi. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, şimdi talihsiz köyün öyküsünü TBMM gündemine taşımaya hazırlanıyor.

akşam



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,519 µs