En Sıcak Konular

'Komando Ayvaz’ kalbine yenildi

20 Nisan 2008 09:21 tsi
ANAP ve DYP’den bakanlık yapan ülkücü kökenli Ayvaz Gökdemir, Türk Ocakları Vakfı’nın genel kurulunda kalp krizi geçirdi. Gökdemir kurtarılamadı.

Ülkücü camiadan gelen, ANAP ve DYP'den bakanlık ve milletvekilliği yapan Ayvaz Gökdemir dün Ankara'da kalbine yenik düşerek 66 yaşında vefat etti.
“Komando Ayvaz” olarak bilinen Gökdemir, Türk Ocakları Vakfı Genel Merkezi 37. Olağan Genel Kurulu'na katılmak üzere öğleden sonra Ankara Ticaret Odası'na (ATO) gittiğinde, ATO Meclis Başkanı da olan Türk Ocakları Vakfı Genel Başkanı Nuri Gürgür'ün makam odasında rahatsızlandı.

Kalp masajı uygulandı
Kalp krizi geçiren Gökdemir, ATO hekimlerince yapılan ilk müdahalenin ardından 112 acil ambulansıyla Özel Mesa Hastanesi'ne kaldırıldı. Ambulansta kalp masajı uygulanarak solunum desteği sağlanan Gökdemir, kalbi ve solunumu durmuş vaziyette saat 15.00 sıralarında hastaneye ulaştı.
Kardiyoloji, anestezi ve acil tıp uzmanının bulunduğu bir ekip tarafından 45 dakika boyunca yeniden canlandırma işlemi uygulanmasına karşın Gökdemir kurtarılamadı.

Yazıcıoğlu: Espri yaptı
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, “Kongre arasında, Gökdemir'le Nuri Gürgür ağabeyin odasında birlikteydik. Bitkin ve rahatsız olmasına rağmen neşeliydi. 'Alçaklar benim gelemeyeceğimi sanıyordunuz değil mi? İşte geldim' diye espri yaptı” dedi.
1980 öncesinde ülkücü camiadaki etkinliği nedeniyle “Komando Ayvaz” lakabıyla anılan Gökdemir, 1995'te Kilis seçimleri sırasında, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'yi ziyaret eden kadın parlamenterleri için, “3 fahişenin istediğini yapacak değiliz” diyerek de hafızalarda yer etmişti.

Tansu Çiller'i desteklemişti
Ayvaz Gökdemir, 1942'de Gaziantep'te doğdu. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu ile Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitiren Gökdemir, Milliyetçi Cephe döneminde Öğretmen Okulları Genel Müdürlüğü yaparken, milliyetçi kadronun bürokrasiye yerleşmesi için yoğun çaba yürüttü. Özel Yükseliş Koleji Genel Koordinatörlüğü'nü de yapmış olan Gökdemir, 19. Dönem Gaziantep, 20. Dönem Kayseri ve 21. Dönem Erzurum Milletvekili olarak Meclis'e girdi. Mesut Yılmaz'ın başbakanlığındaki 53. hükümette Devlet Bakanı olarak görev alan Gökdemir, Tansu Çiller'in DYP lideri seçilmesinde büyük rol oynamıştı. DYP saflarında da siyaset yapan Gökdemir, evli ve 3 çocuk babasıydı.

aktifhaber



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs