En Sıcak Konular

Türk-Amerikan Dernekleri'nde 67 bin dolar kavgası!

19 Nisan 2008 23:26 tsi
Merkezi ABD'nin New York kentinde olan Türk- Amerikan Dernekleri Federasyonunun eski ve yeni başkanı 67 bin dolarlık haracama yüzünden birbirine girdi.

Merkezi ABD'nin New York kentinde olan Türk- Amerikan Dernekleri Federasyonunun (TADF) bir önceki başkanı Attila Pak, TADF Başkanı Kaya Boztepe'nin son yaptığı açıklamaların federasyonu yıprattığını söyledi.

Pak, Türkevinde düzenlediği basın toplantısında Başkan Boztepe'nin ileri sürdüğü iddiaları yanıtladı. Pak şunları kaydetti:

"TADF Başkanı Kaya Boztepe'nin benim ve yönetimimle ilgili yaptığı gerçek dışı açıklamalar, basın açıklaması yapmama neden olmuştur. Boztepe, geçmiş dönemden 220 bin dolar borç kaldığını iddia ediyor. Benim dönemimden 2006-2007 dönemi borcu toplam 67 bin dolardır. Bunun 30 bin doları Hilton New York, 27 bin doları Hilton New Jersey ve 10 bin doları ise geçit töreni araçlarına ait borçlardır. Boztepe'nin bu üç faturayı kendisine verdiğim halde, elinde belge yokmuş gibi davranması da dikkat çekicidir. Ana sponsorumuz vaat ettiği paranın tamamını gönderseydi ve tören aracı yaptıran dernek ile kuruluşlar borçlarını ödeseydi, hiç borcumuz olmayacaktı. Tüm bunlar bizi çok zor durumda bıraktı ve maalesef hiç istemeden bu üç kuruluşa borçlanıldı.

Kaya Boztepe, Amerikan Gelir Dairesi'nin (IRS) Federasyona çıkardığı borçtan da beni ve yönetimimi sorumlu tutuyor. IRS'in Federasyona çıkardığı 65 bin dolarlık ceza, 2002'den bu yana gelen yıllara ait bir konudur. Bu cezanın sorumluluğu ise benim yönetimim öncesi söz konusu yıllarda federasyon başkanı olan kişilere aittir. Bu cezadan dolayı Federasyonun kapatılması asla söz konusu değildir. Boztepe, IRS'in son iki senedir bu konuyla ilgili mektup gönderdiğini ve bizim de bu konuyu ihmal edip cevap vermediğimizi iddia ediyor. 2002 öncesi ve sonrasından bugüne kadar divan başkanlığını yaptığı mali kongreler de dahil olmak üzere, tüm kongrelerde onayladığı söz konusu bu durumlara yıllarca sustu, ama başkan olduktan sonra konuşuyor! Eğer cesareti varsa bize iftira atacağına söz konusu olan kararları alarak TADF'nin başına bu cezaları saran o dönemin başkanların adını açıklar.

Kaya Boztepe, Federasyon seçimlerinden önce 100 bin dolar bağış aldığımı iddia ediyor. Bu para ana sponsorun 2007 Mayıs Türk Günü Yürüyüşü için verdiği paranın son kısmıdır. Ancak biz bu 100 bin doları Mayıs ayında değil, 18 Ocak 2008 günü alabildik. Yani seçimlerden iki gün önce. Ben aldığım bütün bağışların hesaplarını ana sponsorumuza, CPA (Yeminli Mali Müşavir) denetimine, Genel Kurula da verdim ve kongrede aklandım. Boztepe, ekibi ve o gün Genel Kurulda olan herkes bunu biliyordu. Ayrıca, bazı gazetelerde 1 milyon dolar bağış aldığım yazıldı. Bu tamamen uydurma, gerçek dışı bir haberdir. Bunu iddia edenleri, ispata davet ediyorum.

Kaya Boztepe, bu asılsız açıklamalarıyla Genel Kurulda aklanmış Atilla Pak ve yönetimini değil, Federasyonu yıpratmaktadır. Umut ediyorum Boztepe de bundan sonra kamuoyuyla paylaşmadan önce Federasyonla ilgili sorunlara, benim de üyesi olduğum Yönetim Kurulunda veya kongrede çözüm arar.'' 

akşam



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,725 µs