En Sıcak Konular

Türk Telekom'un hedefi Azerbaycan

19 Nisan 2008 21:26 tsi
Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, bundan sonraki hedeflerinin, Azerbaycan Telekomu satın almak olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin bilişim alanında gelecekte hangi noktada olması gerektiği konusunun tartışıldığı, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) ve TURKIEEE'nin durumunun ele alındığı TURKIEEE Başkanlar Kurultayının açılışında konuşan Doany, Türk Telekom ve birimleri hakkında bilgi verdi.

Öğrencilere, eğitim ve iş hayatında edindiği tecrübelere ilişkin örnekler veren Doany, Beyrut Amerikan Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesinden mezun olduğunu, daha sonra İngiltere'de master ve doktora programını tamamladığını anlattı.

Doany, asıl çalışma alanının her zaman komünikasyon olduğunu, işin elektronik kısmıyla çok ilgilenmediğini ifade ederek, ''Burada beni en fazla etkileyen şey, her şeyin ötesinde sonuçlar yaratabilen, bütün beklentilerin ötesinde gelişme özelliğine sahip olan haberleşme teknolojileriydi. Çünkü o zaman da benim için net olan bir şey vardı; haberleşme teknolojileri, insanların bütün yaşam biçimlerini, eğlence ve bilgi alma ihtiyaçlarını değiştirecekti'' diye konuştu.

Bir zamanlar kendisinin de genç olduğunu, genç insanların en büyük handikabını tecrübesizliğin oluşturduğunu dile getiren Doany, daha az tecrübe olsa da, doğru adımların atılması durumunda daha tecrübeli insanların önüne geçmek için bir fırsat bulunduğunu vurguladı.

Paul Doany, gençler için risk almanın her zaman ödüllendirilmesi gereken bir şey olduğunu belirterek, gençlerin başarıya ulaşıncaya kadar yaşadıklarından çok şey öğrendiklerini aktardı.

Fırsatları değerlendirebilmenin önemine işaret eden Doany, ancak bunun fırsatları değerlendirmeye ve risk almaya izin veren ortamlarda yapılabileceğini anlattı.

Doany, geçen yıl Bulgaristan Telekom ihalesine katıldıklarını, ancak kazanamadıklarını hatırlatarak, ''Bu ihale sürecinde çok fazla şey öğrendik ve bundan sonraki hedefimiz, Azerbaycan Telekomu satın almak'' dedi.

habertürk
 



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,400 µs