’fal’a kriter getirdi! | " /> ’fal’a kriter getirdi! | "/>

En Sıcak Konular

Bu tamam işte: AB ’fal’a kriter getirdi!

19 Nisan 2008 21:12 tsi
Bu tamam işte: AB ’fal’a kriter getirdi! Avrupa'daki medyumlar büyük reaksiyon gösterse de bu AB kriteri bize uyar. Tamamen destekliyoruz! Bu kritere göre Avrupa Birliği medyumlara dava açılabilmesine olanak tanıyan bir yönerge çıkardı. 'Falsız kalma' düsturu ile yaşayan halkımız için büyük a

İngiltere’nin önemli gazetelerinden Independent, medyumlara yönelik AB yönergesinin yürürlüğe girmesinin İngiltere’de 10 bin medyum tarafından protesto edildiğini yazdı. Söz konusu yönerge, “hizmetten memnun olmayan müşterinin, medyumu dava etmesi hakkı” getiriyor.

AB yönergesini desteklediğini belirten Upton, “İnşaatçı yanlış yapınca dava açtığınız gibi, ölmüş babanızla konuştuğunu söyleyip konuşmayan medyuma da dava açılmalı” ve ekliyor: Tabii biz hizmet garantisi veremiyoruz!.. 
Haberin devamı 

İngiltere’de 1735 yılında çıkan “Büyücülük Kanunu” ile “cadı” olarak suçlanıp ölümle cezalandırılan, 1951’de çıkan kanunla ise itibarları iade edilen medyumluk, bugün İngiltere’de bir meslek. Ulusal Spiritüel Birliği’ne bağlı eğitim merkezinde 3 yıl eğitim gören ve sonunda sınavı geçen ‘medyum’ oluyor. Türkiye’de ise ceza yasalarının suç saymasına, İslam’a göre “günah” olmasına rağmen falcılar, medyumlar çok ilgi görüyor.

1852’den bu yana bir din olarak “National Spritualism”i anlatan, ilkelerini sıralayan Steven Upton, 700 kiliseleri olduğunu, kiliselerde cemaate “medyumla görüşme hizmeti” verdiklerini söyledi.

Steven Upton, İngiltere’de uzun yıllardır ‘yasal’ olan ve “hesap sorulamayan” medyumluk için, Avrupa Birliği’nin bugün “hizmette kusuru olan medyumların, mahkemede hesap vermesi” amacıyla yönerge çıkarmasına neden olan gelişmeleri ise şöyle anlattı:

MEDYUM DOĞRUYU SÖYLEMELİ

1735 yılında Büyücülük Kanunu vardı ve bu yasayla medyumların aleyhine dava açılabiliyordu. 1951’de yeni bir yasa yürülüğe girdi. Bu yasayla medyumlar tanındı. Fakat yasanın içeriğinden dolayı sahte medyumlar aleyhine dava açılamıyordu. 1951’den bugüne dek sadece 10 dava açılabildi.

Avrupa Birliği yönergesi aslında çok mantıklı. Hiçbir şekilde medyumları suçlu yerine koymuyor. Bizim inancımızda iyi bir insan olmak ve gerçeği söylemek ilkelerimizden biri. Örneğin bir medyum, rahmetli babanızla iletişim kuracağına söz veriyorsa ve bu sözünü yerine getirmiyorsa, o zaman dava açmak sizin hakkınızdır. Babanızla ilgili söylediği şeyler tamamen yalan ise o zaman da dava açabilirsiniz.

TABİİ YÜZDE 100 DOĞRU OLAMAZ

Bizim medyumlarımızın her görüşmeden önce müşteriyi uyarması ve “Söyleyeceğim herşeyin yüzde yüz doğru olacağını dair söz vermiyorum” demesi şarttır. Ama sahte medyumlar bunu umarsamıyor. Siz bir müşteri hizmeti veriyorsunuz, inşaatçı ya da garson gibi hizmet veriyorsunuz. Nasıl ki inşaatçı verdiği sözü tutmazsa ona dava açabiliyorsunuz, bir medyuma da açılabilir. Çünkü bir anlaşma yapıyorsunuz ve bu anlaşmaya uymayanı dava edebilmelisiniz.

HİZMET GARANTİSİ VEREMİYORUZ

Adalet olması gerekiyor. Ama tabii bizim sunduğumuz hizmet deneysel olduğundan, garanti veremiyoruz. Biz medyumları çok sıkı bir eğitimden geçiriyoruz. Bu eğitim 3 yıl sürüyor ve sınavlar çok zor. Tabii herkes başarılı olamıyor. Ancak birkaç kişi, bu dünyadan ayrılmış insanlarla başarılı iletişim kurabiliyor.

ayça aydoğdu-ntvmnsbc



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,524 µs