En Sıcak Konular

Putin'i evlendiren gazete kapandı!

19 Nisan 2008 20:51 tsi
Rusya lideri Putin'in eşinden ayrıldığı ve bir jimnastikçi ile evleneceği haberini yazan gazete Moskovskiy Korrespondent faaliyetini durdururken gerekçesini de açıkladı.

İnterfax'a açıklamalarda bulunan "Natsionalnaya Mediakompaniya"(Milli Media Şirketi) Holdingi Genel Müdürü Artem Artemov Moskovskiy, Korrespondent gazetesinin artık finansının durdurulduğu gerekçesi ile faaliyetlerine son verdiğini söyledi. Ayrıca gazetenin internet sayfası da bugünden itibaren kapanacağı kaydedildi.

Artemov yaptığı açıklamada finansı durdurma kararının gazetenin çok masraflı olduğundan kaynaklandığını kaydetti. Gazete redaktörü ile anlaşmazlıkları da dile getiren Artemov, gazete genel yayın yönetmeni Grigoriy Nehoroşev'in istifa ettiğini söyledi. Artemov, "Ayrıca gazetenin kapatılması Putin ile Kabayeva'nın haberi ile ilgili değil. Söz konusu bile olamaz. Tamamen gelir-gider konusu." dedi. Gazete internet sayfasına konan duyuruda Putin'in evleneceği ile ilgili haberin bazı duyumlara göre yapıldığı, ispatlanabilir verilere dayanmadığı kabul ederek haberin yayınlanabilmesi için yeterli zemin bulunmadığını belirtmişti.

Açıklamada "Umarız kimseyi üzmemişizdir. Bundan dolayı taraflardan özür dileriz. Gazetecinin özel hayata ne kadar girebileceği konusu da böylece tartışmaya açılmış oldu." şeklinde ifadelere yer verilmişti. Gazeteye maddi destek sağlayan işadamı Aleksandr Lebedev de dün katıldığı radyo canlı yayında haberden kaynaklanan tepkilerin kendisine zarar verdiğini belirterek konuyu kendisinin de gazetede çıkan haberden öğrendiğini kaydetmişti. Lebedev, "Bu kadar tepki beklemiyordum. Bana göre bu haber yüzde 80, belki de yüzde 100 yanlış." yorumunda bulunmuştu.

Tepkilere yol açan "Putin Kabayeva ile mı evleniyor?" başlıklı haber "Moskovskiy Korrespondent" gazetesinde 11 Nisan tarihinde yayınlanmıştı.İtalya'nın Sardinya adasında temaslarda bulunan Putin önceki gün basın mensuplarının konu ile ilgili sorularını cevaplamıştı. Putin, "Ne söylüyorsunuz. Konuştuğunuz şeylerin tek kelimesi bile doğru değil." diyerek, bu durumu 'gripli burnu başkasının özel yaşamına sokmak' olarak nitelemişti.

Putin, "Politikacıların 'camlı köşk' te oturdukları ilgili hikâyeyi biliyorum. Toplum liderlerinin nasıl yaşadığı ve özel hayatında neler olduğu ile ilgilenebilir. Ama, bazı sınırlamalar olmalı. Herkesin bir özel hayatı var. Buna kimsenin karışma hakkı yok. Hele birilerinin fanteziler kurarak, grip burunlarıyla bir başkasının hayatına müdahale etmesini çok yadırgarım". demişti.

cha



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs