ABD-Türkiye: İlginç bir casusluk ABD-Türkiye: İlginç bir casusluk

En Sıcak Konular

ABD-Türkiye: İlginç bir casusluk 19 Nisan 2008 20:46 tsi
ABD-Türkiye: İlginç bir casusluk ABD'nin 1996 yılında, dönemin Irak Başkanı Saddam Hüseyin'i devirmek için yaptığı büyük ve gizli plana Türkiye de dahil olmuş. Saddam'ı devirmek için Kürtlerle anlaşmaya varan ABD, 2 bin 500 Kürt'ü, Türk güvenlik güçlerinin de yardımıyla, pasaportsuz

Türk istihbaratçılarının daha sonra yaptığı bir çalışmaya göre, Guam'da eğitilen Kürtlerden 17'si, şu anda, Kuzey Irak'ta önemli aşiretlerin başında bulunuyor.

İddianın tam metni şöyle: Müthiş bir casusluk iddiası

Birinci Körfez Savaşı'nda Saddam Hüseyin'i deviremeyen ABD, içten darbe başlatmak için hazırlıklara başlar. Washington'un bu konudaki en büyük müttefiki sınır komşusu Türkiye ve K. Irak'taki yerleşik Kürtler olur. Türkiye zaman zaman sınır ötesi harekatlarla K. Irak'a girer. Peşmergeler o dönemde Türk askerine yardımcı olur. Hatta zaman zaman çatışan Barzani ve Talabani güçleri Türkiye'nin araya girmesiyle ateşkes yapar.

ABD DEVREDE-PKK'YA BASKI

PKK'dan çekinen Barzani ve Talabani'nin yardımına Türkiye koşar. Sınır bölgelerinde peşmergelerin kullanacağı karokallar inşa edilir, yollar yapılır, silah verilir. İki peşmerge lideri sınırın öteki yakasında Türkiye'nin müttefiki olur. Ancak Saddam Kürtlmer üzerindeki baskıyı artırır.

Bunun üzerine ABD kimine göre 5 bin kimine göre 2 bin 500 seçilmiş Kürt asıllı Iraklıyı alarak Guam Adası'na götürmek ister. ABD bu faaliyetini "müttefiklerine sahip çıkmak ve onlara yeni bir yaşam kurmak" olarak açıklar. Bu faaliyetlerin yapılması için tek bir yol ve yardımcı ülke vardır. TÜRKİYE. Ve iki ülke arasında görüşmeler başlar.

BUTMAN-GUAM İNSAN TRAFİĞİ

ABD, Türkiye'ye Guam Adası'na götüreceği kişilerin adını vermez. Bu Ankara'da kriz yaşanmasına neden olur. Sonra Pasaport Kanunu'ndaki bir maddeye istinaden kimliksiz ve pasaportsuz kişilerin Türkiye'ye girişi için bir yöntem bulunur. Kimlikler beyana dayalı olacaktır ama, Türkiye sınırdan geçecek herkesin parmak izini alacaktır. ABD bunu kabul eder. Bunun üzerinde Ankara'dan giden 5 kişilik uzman bir ekip, sınırdan konvoylarla gelen Guam yolcusu seçilmiş 2 bin 500 Iraklı Kürt'ün parmak izlerini alır. Sonra bu parmak izleri Emniyet dosyasına konmadan MİT arşivlerine kaldırılır.

EĞİTİLENLER GERİ DÖNDÜ MÜ?

ABD eğittiği seçilmiş Kürtleri zaman içerisinde yeniden K. Irak'a getirir. Bunlar Saddam rejimini devirmek için altyapı çalışmalarına başlarlar. Bu kez ellerinde kapı gibi ABD pasaportları vardır ve Türk sınırından rahatlıkla içeri girerler. Kimisi Irak'ın güneyine kadar giderek oradaki Arap aşiretleri ile ABD'nin temasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapar. Amaç Saddam'ı kuşatarak silah bile kullanmadan teslim almaktır.

BİR KOLİ ÇAY BARDAĞI

Bu sırada PKK'nın Irak'taki faaliyetlerinden rahatsız olan Türk istihbarat birimleri 1998 yılında Kürdistan Demokrat Partisi lideri Barzani'den Kürt aşiret liderleriyle bir toplantı ayarlamasını ister. O dönem MİT'in kendisine destek sağladığı Barzani, bölgedeki aşiretlerin liderlerini toplantıya çağırır. Türk istihbaratının amacı hem PKK faaliyetlerini öğrenmek hem de gelinen durumla ilgili bilgi sahibi olmaktır. Ankara'dan yola çıkan istihbaratçılar Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek görüşmeye giderler. Arabaların bagajında aşiret liderlerine verilecek hediyelerin yanı sıra koli koli çay bardağı vardır.

ÇAY SERVİSİ YAPAN İSTİHBARATÇI GARSONLAR

Barzani'nin davetiyle gelen aşiret liderleri Türk istihbaratçıları coşkuyla karşılar. Tek tek tanışma faslı yapılır. Tanışılanların hepsi tek tek kaydedilir. Ardından garson olarak görevli Türk istihbaratçıları toplantıya katılanlara çay servisi yapar.

Çay içilen bardaklar daha sonra içen kişilerin adlarıyla etiketlenerek yıkanmadan özel korumalı kolilere yerleştirilir. Toplantı salonunda bilgi akışı dışarıda ise gerçek kimlikleri öğrenme telaşı vardır.

İki grup da toplantıdan mutlu bir şekilde ayrılır. Aşiret liderleri Türkiye'nin de desteğini almışlardır.

ANKARA'DA PARMAK İZİ MUKAYESESİ

Türk istihbaratçıları özel kolide saklanan bardaklarla birlikte yeniden karayoluyla Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapar. İstihbaratçılar için o kolidekiler, kendi canlarından bile önemlidir.

Sınırın her iki tarafında da en küçük bir kaza ihtimali bile düşünülerek eskort ve konvoyla hareket edilir. Koli Ankara'ya gelir gelmez hemen Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'na gider.

Burada bardaktaki parmak izleri alınır. Daha önce seçilmiş olarak Guam'a götürülen 2 bin 550 Kürt'ün parmak izleriyle mukayesesi yapılır. Toplantıya katılan 17 aşiret liderinin Guam'da eğitimden geçen kişiler olduğu ortaya çıkar. Bu bilgi de devletin arşivlerindeki yerini alır.

gazete vatan



Bu haber 1,031 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,765 µs