En Sıcak Konular

MHP kızdı: 'Tokuşturma sünnet'

19 Nisan 2008 19:48 tsi
MHP kızdı: 'Tokuşturma sünnet' Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, MHP'nin selamlaşme şekline gönderme yaparak, 'tokuşarak değil, konuşarak anlaşan gençlik istiyoruz' sözü MHP'yi kızdırdı. Konya'dan Çelik'e yönelik 'cahil ve zavallı' sözleri duyuldu!

MHP Konya İl Başkanı Hilmi Torun, üniversitelerdeki son gelişmeleri değerlendirirken, kimsenin ‘Ülkücü hareketi' sokak çatışmasına çekemeyeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in “Tokuşarak değil, konuşarak anlaşan gençlik istiyoruz” sözüne tepki gösteren Torun, “Peygamberimizin sünneti ve selamlaşma şekli olan hafifçe yanakları değdirerek yapmış olduğumuz selamlaşmayı, yanlış anlayan cahil ve zavallı olan Milli Eğitim Bakanı ve o zihniyetin ağır tahriklerine kapılmayacağız” dedi.

MHP Konya İl Başkanlığı'nın ev sahipliği yaptığı ‘İl Başkanları Toplantısı' Karaman, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Çorum, Sivas, Amasya, Kayseri, Yozgat, Tokat ve Kırşehir MHP İl Başkanları'nın katılımıyla Bera Otel'de yapıldı.

Toplantıda konuşan Konya İl Başkanı Hilmi Torun, TCK'daki 301'inci maddenin değiştirilmesine yönelik AKP'nin çalışmalarını eleştirerek, “Türklüğü ve Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılayanları ve hakaret edenleri cezalandıran bu madde, son zamanlarda ülkemizin bütünlüğü için açık tehdit haline gelmiş, AB ve ihanet odaklarının istediği doğrultusunda ve ülkemizdeki işbirlikçileri olan AKP Hükümeti tarafından değiştirilmek istenmektedir. Bu ihanetin karşısındayız” diye konuştu.

Toplantıya katılan MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel de, 301'inci maddenin değiştirilmesine karşı çıktıklarını anlatırken, toplantı basına kapalı devam etti.



Bu haber 1,405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,035 µs