İncirlik kapatılıyor!.. | " /> İncirlik kapatılıyor!.. | "/>

En Sıcak Konular

İncirlik kapatılıyor!..

19 Nisan 2008 19:39 tsi
İncirlik kapatılıyor!.. Evet İncirlik tarih oluyor. Ve evet o artık dünyaca tanınan üsse ismini veren İncirlik. Ama üs yerinde. Tarih olacak olansa bizzat İncirlik beldesi. Aslında İncirlik artık bir marka. Peki nasıl oluyor da kapatılıyor, kim, neden kapatıyor?

Adana’da kapatılacak 17 belde belediyesi arasında bulunan merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı İncirlik Beldesi artık tarih oluyor. Belediyelikten çıkarılıp, mahalleleri kente bağlanmasıyla üsse adını veren belde, kentin markası olmaktan da çıkacak.

 

 

 

Sarıçam adıyla kurulan yeni merkez ilçeyi oluşturmak için kapatılacak Sofulu, Buruk, Kürkçüler, Baklalı, İncirlik ve Suluca Belde belediyeleri ile merkez Yüreğir’e bağlanan Abdioğlu, Doğankent, Havutlu, Solaklı, Geçitli, Yunusoğlu, Geçitli ve Yakapınar belde belediyelerinin mevzuata göre tüzel kişilikleriyle birlikte isimleri de ortadan kalkacak.

Çukurova ve Sarıçam isimleriyle kurulması kesinleşen iki yeni merkez ilçenin sınırlarını kesinleştirme, resmi kurum ve kuruluşların nerelerde hizmet vereceği konusunda çalışma yürüten Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları, yeni ilçelere beldelerin isimleriyle değil, beldelerdeki mevcut mahallelerin adlarıyla bağlanması zorunluluğuyla karşılaştı.

Seyhan’a bağlanan Karayusuflu ve Küçükdikili beldeleri ile Karaisalı’ya bağlanan Çatalan’da benzer durum yaşandığı belirtildi. Belde isimlerinin yok olmaması için formüller arayan belde belediye başkanları, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bir teklif hazırlamak için kolları sıvayıp, beldelerin kendi isimleriyle tek mahalle haline getirilip o şekilde ilçelere bağlanmasıyla sıkıntının çözülebileceği görüşünü savundu.

 

 

 

‘İNCİRLİK’E YAZIK OLUR’

 

 

 

Sarıçam’ın merkezinin ‘İncirlik mi, Sofulu mu olacağı?" sorusu henüz yanıt bulmazken, belde isimlerinin kalkmasının gündeme gelmesine İncirlik Belediye Başkanı AKP’li Vedat Karadağ tepki gösterdi.

İncirlik’in coğrafi konum, ulaşım avantajları ve uluslararası bilinirlik kriterleriyle Sarıçam’ın merkezi olmayı hak ettiğini belirten Karadağ, “İncirlik’te resmi kurumların hizmet verebileceği 2 bin metrekare kapalı alana sahip binalar bulunuyor. Çarşı konumundaki 320 işyeriyle İncirlik diğer beldelere göre daha uygun pozisyonda. Biz bu avantajları öne çıkarırken, İncirlik’in adının diğer beldeler gibi tamamen ortadan kalkması kabul edilebilir değil.

Beldelerdeki mahallelerin birleştirilip, belde isimleriyle mahalleleştirilmesi şeklinde Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bir çıkış yolu bulabileceğine inanıyorum. Aksi halde İncirlik’e yazık olur. Marka kent olmak için bir çok il büyük harcamalarla tanıtımlar yaparken, ’marka belde’ olan İncirlik’in isminin tarihe karışmasına razı olamayız” dedi.

hürriyet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,622 µs