En Sıcak Konular

MHP ve CHP'liler polisi tartakladı

19 Nisan 2008 17:37 tsi
TCK'nın 301. maddesi'nin Adalet Komisyonu'undaki görüşmeleri sırasında gergin anlar yaşandı. Gazetecilerin salondan çıkarılmasına tepki gösteren CHP ve MHP'li komisyon üyeleri, salondaki polisi tartakladı.

TCK'nın 301 ile 305. maddelerinin değiş-tirilmesini öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonunda görüşülmesi gergin başladı. Kameraların görüntü almasından sonra salonda çıkması gerektiğine ilişkin rutin uygulamayı hatırlatan Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya muhalefetin hedefi oldu.
Ancak CHP Milletvekili Halil Ünlütepe, İyimaya'nın bu uygulamasının antidemokratik olduğunu, basının görüşmeleri sonuna kadar izleme hakkının olduğunu öne sürdü. MHP Milletvekili Faruk Bal ise "Neden çekiniyorsunuz? Bütün Türk Milletinin burada Türklüğe ve Cumhuriyete hakaretin nasıl serbest bırakıldığını öğrenme hakkı var" diyerek, CHP'lilere destek verdi.

GELENEK TARTIŞMASI

Kameramanları dışıra çıkmaları için uyaran polis memuru ile basın mensupları arasında kısa süreli bir arbede yaşanırken, bu sırada bir polis memuru, muhalefet milletvekilleri tarafından itilerek dışarı çıkartıldı. MHP'li Rıdvan Yalçın ve Abdülkadir Akçan ile CHP'li Rahmi Güner ve Halil Ünlütepe, kameraların önünde polis memurunu tartaklayarak salondan dışarıya çıkarttı. TCK'nın 301 ile 305. maddelerinde değişiklik öngören teklifin görüşmelerine bu tartışmalar nedeniyle 1.5 saatlik gecikmeyle başlandı.

YETKİ BAKANLIKTA

TCK'nın 301 ve 305'nci maddesinde değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerine devam edilirken, AK Parti, "kovuşturma" yetkisinin Cumhurbaşkanı'na verilmesi"nden geri adım attı. Teklifin 1'nci maddesine geçilince AK Parti, hazırladığı önergeyle, yetkinin yeniden Adalet Bakanlığı'na geçmesini önerme kararı aldı. Teklifteki "kovuşturma" ifadesi ise "soruşturma" olarak değiştirilecek.

Yeni Şafak



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,075 µs