En Sıcak Konular

2 saatte 2 milyon YTL toplandı

19 Nisan 2008 17:33 tsi
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) bünyesinde kurulması kararlaştırılan tıp fakültesinin faaliyete geçirebilmesi amacıyla, Balıkesir Valiliği, Üniversite ve Belediye yardım kampanyası başlattı. Kampanya için düzenlenen yemekte 2 saatte 2 milyon YTL toplandı

BAÜ Rektörlüğü, Resmi Gazete'de 17 Mart 2006 tarihinde yayımlanan 26111 sayılı karar doğrultusunda kuruluşu kesinleşerek, 498 kişilik kadro tahsisi yapılan tıp fakültesinin faaliyete geçirilebilmesi için, Çağış Yerleşkesi'ndeki Mediko Sosyal Merkezi binasını, 3 ameliyathane, 2 yoğun bakım ünitesi, 16 poliklinik ve 150 yataklı geçici hastane binasına dönüştürmek üzere proje değişikliği yaptı.

Projeye Devlet Planlama Teşkilatının onay vermesiyle birlikte çalışmalar başlatıldı ve 6 bin metrekarelik kapalı alana sahip hastane inşaatı, 11 milyon YTL harcama yapılarak bitirildi. Ödenek yetersizliği nedeniyle odaların iç dekorasyonları için hayırseverlerin katkısına ihtiyaç duyulması üzerine Valilik, Belediye ve BAÜ Rektörlüğü el ele vererek harekete geçti.

Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesinin iç dekorasyonu için birlikte hareket eden üç kuruluş, kaymakamlar, belediye başkanları, meslek örgütleri, iş adamları ve hayırseverlerin katılımıyla bir yemek düzenleyerek, yardım kampanyası başlattı.

Vali Selahattin Hatipoğlu, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, yemekte toplanan parayla iç dekorasyonu yapılacak hasta ve poliklinik odalarına, yardımda bulunanların isimlerinin verileceğini ve hastane önüne konulacak şeref tablosuna adlarının yazılacağını bildirdi. Balıkesir ve ilçelerinden her gün yüzlerce kişinin İzmir ve Bursa'daki tıp fakültesi hastanelerine gittiğini, çok sayıda kişinin hastaneye ulaşamadan yollarda can verdiğini ifade eden Hatipoğlu, hastanenin, 1 milyon 200 bin nüfusa sahip Balıkesir'in olmazsa olmazlarından biri olduğunu kaydetti.

Vali Hatipoğlu, hastane binasını eylül ayında hizmete açmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Balıkesirlilerden 25 bin YTL karşılığında bir odanın tefrişatını üstlenerek hem adlarını ölümsüzleştirmelerini, hem de taşın altına ellerini sokmalarını istiyoruz" dedi.

Arı Yağ Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, 125 bin YTL ile kampanyaya katılan ilk kişi olurken, Bigadiç Belediye Başkanı Davut Uzuner de kampanyaya 150 bin YTL bağışladı.

Yardım toplanması sırasında Vali Hatipoğlu ile Belediye Başkanı Sabri Uğur'un, bazı ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile adeta kıran kırana pazarlık yapması, ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu. 2 saat süren kampanyada 80 odanın iç dekorasyonları için gereken 2 milyon YTL toplandı.

Hatipoğlu, yemek sonunda katkıda bulunanlara teşekkür ederek, "Tıp Fakültesi için başlattığımız bu kampanya, birlik beraberliğimizin göstergesi ve Balıkesir adına bir milat oldu. Hastanemizi eylül ayındahep birlikte hizmete açacağız" diye konuştu.

AA



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,101 µs