En Sıcak Konular

Yiğido şampiyonluk aşkına tam gaz

19 Nisan 2008 17:08 tsi
Bu sezonki başarısıyla şampiyonluğun iddialı ekibi olan Sivasspor, alt sıralardan kurtulmak isteyen Ankaraspor'u evinde 2-1 mağlup etti ve zirve yarışından kopmadı.

            
Turkcell Süper Lig'de oynadığı 30 maçta elde ettiği 60 puanla lider Fenerbahçe'nin ve Galatasaray 3 puan gerisinde olan Sivasspor kendi evinde Ankaraspor'la çok kritik bir maça çıkıyor.

Bu sezon iç sahada oynadığı 15 maçta 12 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlı takım evinde 37 puan toplayarak, 38 puan alan Fenerbahçe'den sonra, iç sahada ligin en başarılı ikinci takımı olan Sivasspor, yarın sahasında konuk edeceği Ankaraspor'u da yenerek bu başarı grafiğine bir yenisini eklemeyi hedefliyor.

İLK 11'LER

SİVASSPOR
Petkovic Abdurrahman Saidi Diallo İlhan Musa Sylla Devran Sezer Mohamed Mehmet Yıldız

ANKARASPOR
Senecky Emre Risp Erhan Özer Hürriyet Hamilton Adem Tita Mehmet Yılmaz De Nigris

STAT: Sivas 4 Eylül
CANLI ANLATIM: Haber7.com
SAAT: 15.00
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Alpaslan Dedeş, Uygar Bebek

MAÇIN SONUCU

SİVASSPOR: 2 ANKARASPOR 1
Goller: Dk 72 Musa Aydın, DK 82 Muhammed Ali (Sivasspor)
Dk 87: Erhan Albayrak (Ankaraspor)

VE MAÇ BAŞLADI

DK 1: Maça konuk ekip Ankaraspor başladı.

DK 2: Ankaraspor maça hızlı başladı. De Nigris soldan ortaladı. Golcü Mehmet Yılmaz altıpas üzerinden kafayı vurku Fakat Petkovizç çıkardı.

DK 5: Ankaraspor yine tehlikeli geldi. Adem ceza sahası içerisine doğru kavisli bir orta yaptı ve Petkoviç çıktı topu aldı...

DK 7: Lig üçüncüsü Sivasspor kendi evinde maça tutuk başladı.

Not: İlk yarıda oynan maçta Ankaraspor kendi evinde Sivasspor'u 2-0 yenmişti...

DK 10: Sivasspor etkili geldi. İlhan Irmak orta alandan defansın arkasaına kesti. Fakat Sivassspor forveti topu beklemiyordu.

DK 12: Risp Mehmet Yıldız'ı düşürdü. Sivasspor sol çizgiden serbest atışı kullandı. Muhammed Ali ceza sahasına bel seviyesinde kesti. Mehmet Yıldız dönerek vurdu. Oluşan karambolde Ankaraspor topu uzaklaştırdı.

DK 14: Sivasspor oyuna ağırlığını koymaya başladı. M. Ali yaklaşık 25 metreden sert vurdu. Top az farkla auta çıktı.

DK 16: Sivasspor Silla ile geldi. Topu süren Silla iki kişinin sağından atıp solundan geçmek istedi. Fakat ayağaından açılan top Ankaraspor kalecisi Senecky'in kontrolünde auta çıktı.

DK 20: Sivasspor gole çok yaklaştı. Ankaraspor topla çıkarken Hamilton topu Musa Aydın'a kaptırdı. Musa sezasahası önünden top çok sert vurdu fakat top direği sıyırara auta çıktı. Reklam panolarına çarpıp kale arkasına giren top Sivas seyircisini gol diye ayağa kaldırdı.

DK 24: Bu kez Devran kaleyi yokladı. Sol köşeden seken topa gelişine vurdu ama zor bir toptu ve top auta gitti...

DK 26: Şimdi de Muhammed Ali kaçırdı. Mehmet Yıldız'ın ortasında müsait pozisyonda kafayı vuran M. Ali yere çarptırarak vurdu fakat top kaleci Senecky topa sahip aldı.

DK 28:Silla, Erhan Albayrak'ı düşürdü. Bu faule sebep olan Silla Sarı kart ile cezalandırıldı.

DK 29: Ankaraspor krtik yerden serbest atış kullanacak.  Adem'in ortasında Perkoviç'ten seken topa Orhan Ak vurdu ama top aksi istikamate gitti.

DK 31: Sivasspor organize geldi. Sol çaprazdan Musa Aydın Silla ile verkaça girdikten sonra kaleye çok sert vurdu. Fakat top kaleci Senecky'de kaldı.

DK 33: İlhan Irmak sol çaprazdan giderken Hamilton tarafından düşürüldü. Hakem Göçek Hamilton'a sarı kart gösterdi.

DK 34: Bir Sarı kartta Emre Aşık'a. Mehmet Yıldız'a sert giren Emre maçta Sarı kart gören üçüncü oyuncu oldu.

DK 35: Faulü Mehmet Yıldız kullandı. Defantan dönen topta mehmet topa öçok sert vurdu. Hürriyet yatarak topu kesti.

 DK 36: Mehmet'in şutunda sakatlanan Hürriyet'in yerine Murat Akyüz girdi.

Not:  Çekilen şutla sakatalanan Hürriyet'in gerekirse hastaneye götrüleceği belirtildi.

DK 38: Mehmet Yıldız boş kleye atamadı. Savunmaya kendini unutturan usta golcü kaleciyi geçmesine rağmen topa iyi vuramayınca Ankara defansı topu kornere attı.  

DK 39: Korner atışında Devran kafayı çok vurdu. Top üst dirtekten geri döndü. Sivasspor Ankara kalesini resmen ablukaya kaldı.

DK 41: Defanstan ileriye çıkan Sylla müsait posizyonda topu kafa işle auta attı.

DK 43: Ankara defansı ile resmen boğuşan Mehmet Yıldız sol çaprazdan getirdiği topa çok sert vurdu. Köşeye giden topu kaleci Senecky ayakları ile çıkardı. 

DK 45:  Ankaraspor Mehmet Yılmaz'la geldi. Ceza sahasına girerken sert vuran Mehmet'in şutu kaleci Petkoviç'te kaldı.

DK 45+: Hakem Hüseyin Göçek ilk yarıyı sona erdiren düdüğü çaldı. Zirveden kopmak istemeyen Yiğidolar'ın müthiş baskısı ve kaçan mutlak gollerle sona eren ilk yarıda Ankaraspor'da Hürriyet Mehmet Yıldız'ın şutu ile sakatlandı ve oyundan çıktı. 

İKİCİ YARI

DK 46: İlk yarıyı müthiş bir tempo ile bitiren Sivasspor ikinmci yarıya da hızlı başladı. Santra ile atağa çıkan ev sahibi ekipte Musa Aydın uzaktan sert vurdu... Top az farkla auta çıktı.

 Not: Ankaraspor ikinic yarıya Hamilton'un yerine Neca ile başladı.

DK 48: Devran sol çaprazdan kale sahasına girdi ve içeri çevirdi son anda Neca araya girdi.

DK 50: Golcü diye oyuna giren Neca kalesindeki bir tehlikeyi daha uzaklaştırdı. Musa'nın ortasında Mehmet Yıldız'dan önce Neca son anda araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

DK 53: İlk yarıdan Sarı kartı olan Emre Aşık M. Ali'yi arkadan çekti. Sivasspor'lu oyuncular kart diye ititraz etti. Fakat hakem Hüseyin Göçek oralı olmadı. 

DK 55: Mehmet Yıldız'ı arkadan çeken Orhan AK Sarı kart gördü.

DK 57: Sivasspor'da oyuncu değişikliği. Diallo oyundan çıkarken Kasımpaşa maçında 4 go latarak dikkatleri üzerine çeken Chetkov oyuna dahil oldu.

DK 59: Ankaraspor mutlak golden oldu. Neca'nın pasında Murat Akyüz Petkoviç'le karşı karışay kaldı. Fakat Petkoviç erken davranarak topa sahip oldu.

DK 62: Bu sefer Mehmet Yılmaz denedi. De Nigris'in pasında ceza yayı üstünden sert vuran Mehmet'in şutu farklı bir şekilde auta çıktı.

Not: Orhan Ak Sarı kart gördükten sonra Ankaraspor Teknik Direktörü Safet Susiç, Erhan Albayrak'ı geri dörtlünün soluna çekerken Orhan Ak'ı orta alana aldı. Susiç'in güçlü Sivas forveti karşısında zorlanan Orhan'ı ikinci Sarı karttan uzaklaştımak için tedbir aldığı düşünülüyor.

DK 65: İlk yarı ve ikinci yarını başında etkili olan Sivasspor'da yorgunluk belirtileri gözlemleniyor.

DK 70: Sivasspor'da ikinci oyuncu değişikliği. Sylla oyundan çıakrken Sezer oyuna dahil oldu.

GOOOOOLLLLLL: MUSA AYDIN

 DK 72: Sivasspor'da gol geldi. Musa Aydın çok şık bir golattı. Ceza sahasına doldurulan topta Ankaraspor defansında Erhan Albayrak topu uzaklaştıramadı. Ceza yayı üstüne düşen topa Musa Aydın sağ ayağının dışı ile çok güzel vurdu ve top sol köşeden ağlarla buluştu.   

DK 74: Ankaraspor golden hemen sonra oyuncu değişikliğine gitti. Saffet Susiç Emre Aşık'ı oyundan alırken ofansif özelliği olan Özer'i sahaya sürdü.

NOT: Attığı şık golle takımını öne geçrien Musa bu sezon 6'ncı golüne imza atmış oldu.

DK 77: Maçta artık son 15 dakika. Ev sahibi ekip 1-0 önde

GOOOOOLLLLLL: MUHAMMED ALİ

DK 80: Sivas'ta ikinci gol Muhammed Ali'den geldi. Anakaraspor atağında topu kapan Sivasspor kontraya çok çabuk çıktı. Sol çaprazdan topu alan Chetkov sol uçtaki Muhammed Ali'yi gördü. Ankaraspor'lu iki futbolcunun arasından çok sert vuran Muhammed'in şutu tıpkı Musa'nın gölü sol köşede ağlarla buluştu. 

GOOOOOLLLLLL: ERHAN ALBAYRAK

DK 87: Ankaraspor farkı bire indirdi. Sivas kalesine baskı kuran Ankaraspor Erhan Albayrak'ın altı pas içinde buluştuğu topu ağlara göndermesi ile farkı bire indirdi.

DK 89: Sivasspor üçüncü gole çok yaklaştı. Golden sonra savunma güvenliğini kaybeden Ankaraspor defansının arkasına sarkan Mehmet Yıldız'ın vuruşunda top kaleciden döndü boş pozisyonda Chetkov vurdu fakat top boş kaleye yerine auta çıktı.

DK 90: Hakem Hüseyin Göçek 4 dakika uzatma gösterdi.

DK 90++: Oyunu soğutmak isteyen Sivaslı oyuncular topu taç çizgisi civarında oyalamak istiyor.

DK 90+++: Sivasspor Mehmet ile gole çok yaklaştı. Mehmet Yıldız'ın şutunda kaleci Senecky topa hakim oldu.

DK 90++++: Ankaraspor'da itiraz eden tayfun Sarı kart gördü

Ve hakem Hüseyin Göçek maçı bitirdi. Sivasspor üç puanın sahibi oldu ve şampiyonluk yarışında son üç hafataya umutla girdi.

Bu maçı kazanarak, dört büyüklerin dışında bir sezonda 21 maç kazanan ikinci takım olan Sivasspor Sarıyer'in rekorunu kırarken 20 maç kazanan Gaziantepsopor'un rekorunu egale etti.

Haber 7
 



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,874 µs