En Sıcak Konular

13. İzmir Kitap Fuarı açıldı

19 Nisan 2008 16:23 tsi
Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ile Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 13. İzmir Kitap Fuarı açıldı. Ünlü şair Arif Damar'ın onur konuğu olduğu açılışta Türk edebiyatının tanınmış isimleri de hazır bulundu.

           
İzmirlilerin sabah erken saatlerden itibaren yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarı, kitap severlere kapılarını saat 11.00'de açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı resmi açılış töreni ise saat 12.00'de İzmir Fuar alanı 1 No'lu holde gerçekleşti. 19-27 Nisan tarihlerinde açık kalacak fuarda 280 yayınevi ve sivil toplum örgütü stand açtı. Konu yelpazesi olarak 139 söyleşi, panel ve şiir dinletisinin yer alacağı kitap fuarında, 500 yazar da okuyucularıyla buluşacak.

Fuarın ev sahipliğini yapan ve açılışta konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Kitap Fuarı'nın kentte düzenlenen 35'i aşkın fuar içinde kendisine en fazla haz veren fuar olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Gençlerimizin kitaptan uzaklaşarak, tam bir kültür yozlaşması ile yetiştirilmesi, geleceğe ilişkin endişelerimizi artırıyor." dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, özellikle "yazılı kültürel üretim" konusunda öne çıkmak, örnek olmak ve teşvik etmek istediklerini kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Kent Kitaplığı ve İzmir Kent Kültürü Dergisi'ni, bu amaç doğrultusunda başlattıkları ve fazlasıyla önem verdikleri iki prestij çalışma olarak nitelendirdi. Bu yıl 13.sü açılan İzmir Kitap Fuarı'nın kentteki okuma alışkanlığının artmasında çok önemli bir rol oynadığının altını çizen Kocaoğlu, "Üstelik bu kritik rolün önemi, giderek daha da artmaktadır. Çünkü kitap, geleceğe 'yeni ufukların açılmasını' sağlamaktadır. Üstelik bilginin insana verdiği mutluluk, ne para ne de servet ile sağlanabilir. Ancak üzülerek görmekteyiz ki, özellikle son yıllarda, ülkemizdeki kitap okuma alışkanlığı, yerini, televizyon karşısında geçirilen boş saatlere bırakmıştır. Büyük çoğunluğu genç olan nüfusumuzun, böylesine bir kültür yozlaşması ile yetiştirilmesinin, gelecekte yaratacağı etkileri düşündükçe, endişelerimiz daha da artıyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kitap okumak yerine, sürekli olarak sınava hazırlık modu içinde olması da, insanımızı iç zenginlik yönünden köreltmesi bakımından, ayrıca üzerinde durulması gereken ciddi bir problemdir. Oysa gençliğin okuma alışkanlığını erken dönemlerde kazanması ve edindiği bilgiler ile geleceğinin yol haritasını çizmesi, sağlıklı bir Türkiye için büyük önem taşımaktadır." şeklinde konuştu.

Fuar süresince, Tüyap Çocuk Kulubü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bunların başında ise genç okurlar, sevdikleri yazarlarla gerçekleştirilecek söyleşilerde buluşacak. Bu etkinliklerde, kitap okuma, müzik dinletisi, Uzay Kampı tarafından gerçekleştirilecek bilimsel etkinlikler yer alıyor. Kitap ve söyleşilerin yanısıra fuar alanında bu yıl üç fotoğraf sergisi açıldı. Sergilerde Faruk Akbaş'ın 'Anadolu da yolculuk', Reha Akçakaya'nın '1995-2007 yıllarında çektiği siyah beyaz fotoğraflardan oluşan 'Adagio' ve 'Bir fotoğraf camı/çektiği ve çekemediği" isimli sergisiyle Sebahattin Ali hünerlerini gösterecek. Girişi ücretsiz olan kitap fuarı, 19 - 27 Nisan tarihleri arasında 11.00 - 20.00 saatleri arasında gezilebilecek.

(Cihan)

 

 



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,010 µs