En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Aysun Kayacı'ya tepki

19 Nisan 2008 15:31 tsi
MÜSİAD Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Erdoğan manken Aysun Kayacı'nın 'Dağdaki çobanla oyum neden eşit?' sözüne üstü kapalı tepki gösterdi. İşte o sözler:

           
Manken Aysun Kayacı'nı NTV'de yayınlanan 'Haydi Gel Bizimle Ol' programında söylediği, "Dağdaki çoban'la benim oyum eşit mesela. Niye? " sözlerine Başbakan Erdoğan'dan tepki geldi.

MÜSİAD Genel Kurulu'nda iş adamlarına konuşana Erdoğan, Kayacı'nın sözleriyle başlayan 'Dağdaki Çoban' tartışmasına dahil olarak isim vermeden üstü kapalı olarak eleştiri yaptı. ''Eğer oy vermedeki eşitliği tartışmaya açarsanız doğrudan demokrasiyi tartışmaya açmış olursunuz'' diyen Erdoğan, demokrasinin, ''vatandaşın özgür iradesiyle serbestçe hiçbir baskı altında kalmadan oy kullanması, kendi yöneticilerin seçmesi ve iktidarın gerçek sahibi olması'' demek olduğunu söyledi.

TEPKİ GELMEMESİ ÇOK MANİDAR

Oy vermedeki eşitliğin tartışmaya açanlara karşı hiç bir siyasi partiden tepki gelmemesinin çok manidar olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, demokrasinin her seviyeden, her gelir grubundan kökeni, ırkı, dini ne olursa olsun, her bir vatandaşın eşit oy hakkına sahip olması anlamına geldiğinin altını çizdi. Başbakan konuşmasını şöyle sürdü: ''Eğer bu özgürlüğü, eşitliği vatandaşın elinden alırsanız, orada demokrasiden, demokrasinin hiçbir çeşidinden bahsedilemez. Eğer oy vermedeki eşitliği tartışmaya açarsanız, doğrudan demokrasiyi tartışmaya açmış olursunuz. Demokrasinin bu en asli unsurunu, hatta demokrasinin bizatihi kendisini tartışmaya açanlara karşı, siyasi partilerden hiçbir tepkinin gelmemesi çok manidardır. Seçmenlerin mahiyetini tartışmaya açmak, milli iradeyi kategorilere ayırmak, demokrasiyi tartışmaya açmakla eş anlamlıdır.''

Demokrasiye, milli iradeye, demokratik özgürlüklere ve demokratik kazanımlara karşı atılan her adımın, yine karşısında tüm demokratik örgütleri, partileri bulabilmesi gerektiğini anlatan Erdoğan, Anadolu'nun ve Anadolu kalkınmasının öneminin demokrasi noktasında son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Oy verme eşitliğinin sorgulanması gerektiği fikri ortaya atan manken Aysun Kayacı NTV'de yayınlanan, Müjde Ar, Pınar Kür ve Çiğdem Anat’ın da yer aldığı 'Haydi Gel Bizimle Ol' programında, Müjde Ar ile girdiği polemikte şunları söylemişti: Ben vergi veriyorum niye vergisini vermeyen, çok özür dilerim herkes üstüme gelecek ama kalıp olarak söylüyorum, 'dağdaki çoban'la benim oyum eşit mesela. Niye? Hiç vergisini vermeyen biriyle niye benim oyum eşit. O benim kadar duyarlı benim kadar sorumluluk sahibi bir şekilde yaklaşıyor mu acaba.



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,366 µs