En Sıcak Konular

Hastaneye göre suçlu gazeteciler!

19 Nisan 2008 15:21 tsi
Adana Özel Hacettepe Cerrahi Tıp Merkezi Mesul Müdürü Dr. Ersan Türkoğlu, kurum yetkililerinin görüşleri alınmadan tek taraflı olarak sunulan haber nedeniyle kamuoyunda yanlış anlaşılmalar oluştuğunu, merkezlerinin mağdur edildiğini bildirdi.

           
Adana Özel Hacettepe Cerrahi Tıp Merkezi Mesul Müdürü Dr. Ersan Türkoğlu, kurum yetkililerinin görüşleri alınmadan tek taraflı olarak sunulan haber nedeniyle kamuoyunda yanlış anlaşılmalar oluştuğunu, merkezlerinin mağdur edildiğini bildirdi.

Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Nisanda saat 21.30 sıralarında tüp patlaması sonucu ilköğretim öğrencisi İbrahim Yıldırım (8) ile Ahmet Gökoğlu'nun (19) yanarak yaralanmasıyla ilgili 17 Nisanda televizyon ve gazetelerde çıkan haberlerde, İbrahim Yıldırım'ın babası Mehmet Yıldırım'ın, ödeme yapmadıkları için hastaların rehin alındıkları yönündeki iddiasına yer verildiğini hatırlattı.

Haberlerde, merkezin ''ödeme yapılmadığı için hastayı sevk etmeyen bir sağlık merkezi olarak'' gösterildiğini ve vicdansızca davranmakla suçlandığını belirten Türkoğlu, ''kurumumuz yetkililerinin görüşleri alınmadan, tek taraflı olarak sunulan haber nedeniyle kamuoyunda yanlış anlaşılmalar oluşmuş, merkezimiz mağdur edilmiştir'' ifadelerine yer verdi.

Yaralıların merkezde kesinlikle bekletilmediğini vurgulayan Türkoğlu, şunları kaydetti:

''Saat 21.36'da merkezimize giren yaralılara gereken tüm müdahaleler yapılmıştır. Tedaviler eksiksiz olarak uygulanmıştır. Bu işlemlerin bitmesi de özellikle küçük yaştaki yaralının yanık nedeniyle sürekli hareket etmesi sonucu yaklaşık 30 dakika sürmüştür. Bu sırada aile ve merkezimizin nöbetçi doktoru 112'yi aramış ve ambulans istemiştir. Ambulans beklenirken tedavi devam etmiş, nöbetçi doktorumuz daha fazla beklenmemesi için de merkezimize ait ambulansla hastaları Adana Numune Hastanesine göndermiştir. Tüm bunlar, merkezimizin güvenlik kamerası kayıtlarında mevcuttur.''


-''REHİN ALMA OLAYI GERÇEK DIŞI''-


Haberlerde geçen, ''ödeme yapılmadığı için rehin alma'' olayının ise tamamen gerçek dışı olduğunu savunan Türkoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

''Tedavi sonrası, yaralılar ambulansla gönderilmek üzereyken, merkezimiz görevlileri hasta yakınlarına sadece 'ödeme yapıp yapamayacaklarını ve sosyal güvenceleri olup olmadığını' sormuşlardır. Ailenin sosyal güvenceleri olmadığını ve paraları bulunmadığını söylemelerinin ardından ise herhangi bir talepte bulunulmamış, kesinlikle senet imzalatılmamış, taahhütname alınmamış, başka bir hastaneye sevklerine engel olunmamıştır. Tam tersine, bizzat kendi ambulansımızla hastalar, Adana Numune Hastanesine ulaştırılmıştır.

Ancak yaralılardan İbrahim Yıldırım'ın babası Mehmet Yıldırım, tamamen duygusal bir yaklaşımla ve basının orada bulunmasının verdiği heyecanla, ödeme yapmadıkları için hastaların rehin tutulduğunu iddia etmiştir. Patlamanın yaşandığı iş yerinin sahibi olan baba Mehmet Yıldırım'ın iddiaları, kurumumuz yetkililerinden görüş alınmadan haberde kullanılmış, kurumumuzun itibarı zedelenmiştir. Olay sırasında merkezimizde yaşananlar ise gerçekte, yukarıda anlattığımız gibidir.''

Türkoğlu, merkezin İl Sağlık Müdürlüğünce kapatılma nedeninin ise tedavide gecikme, yöntem ya da tedavi masraflarıyla ilgili olmadığını, hastaların sevkini 112 Acil Sağlık Komuta Merkezi'nin bilgisi ve kontrolü dışında kendi ambulanslarıyla sağlamaları olduğunu bildirdi.

(aa)

 



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,570 µs