kimin için gitti? | " /> kimin için gitti? | "/>

En Sıcak Konular

Cheney İstanbul'a kimin için gitti?

19 Nisan 2008 13:54 tsi
Cheney İstanbul'a kimin için gitti? Ziyaret öncesi ve Türkiye'deki görüşmeleri sırasında tartışmaların odağı haline gelen ABD Başkan Yardımcısı Cheney'in bir Türk işadamına aracılık ettiği ileri sürüldü.

Dolmabahçe'deki Ritz Cartlon oteli namı diğer Gökkafes, inşaatı aşamasından bugüne kadar hep tartışılıp durdu.

Akşam gazetesinden Nagehan Alçı, ilginç bir anekdotu köşesine taşıdı. Alçı'ya göre ABD'nin iki numaralı isminin bir Türk işadamı ile yakın ilişkisi var. Bu kişi de geçmişte aylarca yıkılıp yıkılmaması tartışılan Dolmabahçe'deki Gökkafes olarak bilinen Ritz Carlton otelinin sahibi Mustafa Süzer.

Alçı'ya göre, Süzer, 28 Şubat ve 27 Nisan süreçlerinde ABD’de önemli temaslarda bulunan birişadamı. Başbakan Erdoğan'ın tepkisinden çekinen Süzer, ABD'deki bir lobi kuruluşundan yardım istiyor. Cheney'in İstanbul'da konakladığı yer de Süzer'le yakın bağlantılı...

İşte Nagehan Alçı'nın Ritz Calton-Süzer ve Cheney ilişkisini ortaya koyan yazısı:

Türkiye ziyaret öncesinde ve Türkiye'deki görüşmeleri sırasında tartışmaların odağı haline gelen ABD Başkan Yardımcısı Cheney'in bir Türk işadamına aracılık ettiği ileri sürüldü.

Akşam gazetesinden Nagehan Alçı, ilginç bir anekdotu köşesine taşıdı. Alçı'ya göre ABD'nin iki numaralı isminin bir Türk işadamı ile yakın ilişkisi var. Bu kişi de geçmişte aylarca yıkılıp yıkılmaması tartışılan Dolmabahçe'deki Gökkafes olarak bilinen Ritz Carlton otelinin sahibi Mustafa Süzer. 

Alçı'ya göre, Süzer, 28 Şubat ve 27 Nisan süreçlerinde ABD’de önemli temaslarda bulunan birişadamı. Başbakan Erdoğan'ın tepkisinden çekinen Süzer,  ABD'deki  bir lobi kuruluşundan yardım istiyor. Cheney'in İstanbul'da konakladığı yer de Süzer'le yakın bağlantılı...

İşte Nagehan Alçı'nın Ritz Calton-Süzer ve Cheney ilişkisini ortaya koyan yazısı:

Cheney ziyareti sırasında neden İstanbul’a geldi dersiniz? Nerede kaldığına bakmak yeterli tahmin etmek için: Ritz Carlton. Burası Başbakan’ın ayak basmadığı bir yer. Nedeni malum. Kentbank davası nedeniyle Mustafa Süzer ile arası yok Başbakan’ın.

Çarşamba günü Yeni Şafak’ta Taha Kıvanç mahlasıyla yazan Fehmi Koru da değindi meseleye: Buraya gelişinin önemli bir nedeni Mustafa Süzer ile buluşmaktı. Süzer, 28 Şubat ve 27 Nisan süreçlerinde ABD’de önemli temaslarda bulunmuş muhalif bir işadamı.

Advantage Associates adlı lobi şirketi ABD’de Süzer Holding adına Kongre üyeleri ile temasa geçip Başbakan Erdoğan’ın holdinge zarar verebilecek kararlar almasını önlemeye çalışıyor. Cheney, Ritz Carlton’da kalıp Mustafa Süzer’le ne konuştu acaba?

Rotahaber.com
 



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,143 µs