Gürses'e acil mesaj | " /> Gürses'e acil mesaj | "/>

En Sıcak Konular

Danıştay tetikçisinden Gürses'e acil mesaj

19 Nisan 2008 10:25 tsi
Danıştay tetikçisinden Gürses'e acil mesaj Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın, Ergenekon'da tutuklanan Doç. Emin Gürses'e, cep telefonundan şifreli bir mesaj attığı ortaya çıktı. Arslan mesajında, “Mahkemede Osman Yıldırım 'saldırı talimatını Veli Küçük'ten aldık' diyecek, önlem al

Danıştay saldırısı ile Ergenekon terör örgütü arasında bağlantıyı gösteren yeni bir iddia daha öne sürüldü: Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan, babası İdris Arslan ve Danıştay sanıklarından Aykut Metin Şükre'nin avukatı Mehmet Taşdelen aracılığı ile Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Doç. Dr. Emin Gürses'e “Osman Yıldırım mahkemede 'saldırı talimatını Veli Küçük'ten aldık' diyecek, önlem alın” mesajı gönderdi.

BAĞLANTIYI AVUKAT KURDU

Star gazetesinin haberine göre, Danıştay saldırısı sonrası Emin Gürses'in telefon konuşmalarını dinleyen polis, tetikçi Alparslan Arslan'a 'silah temin etmek' suçlamasıyla yargılanan Aykut Metin Şükre'nin avukatı Mehmet Taşdelen ile Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan ve Gürses'in ilişkisini belirledi.

EMİN HOCA ÖNLEM ALSIN

Baba Arslan'ın, avukat Mehmet Taşdelen'e saldırıya yardımdan yargılanan Osman Yıldırım'ı kastederek “Danıştay saldırısıyla ilgili bir kişi ek ifade verecek. İfadesinde 'Saldırıdan 20 gün önce İstanbul Ataşehir'de Veli Küçük'le toplantı yaptık. Cumhuriyet'e attığımız bombaları Küçük'ten aldık. Danıştay saldırısının talimatını Veli Küçük verdi' diyecek. Emin Hoca'ya haber verin, önlem alsın” dediği belirlendi.

Avukat Taşdelen'in de baba Arslan'dan aldığı bu bilgileri 13 Şubat 2008 günü telefonda, Emin Gürses'e aynen ilettiği tespit edildi. Gürses'in, telefon görüşmesiyle ilgili olarak “Avukatım Mehmet Taşdelen Danıştay davasında da avukatlık yapmaktadır. Gündemde olan bu konuyla ilgili yaşamış olduğu bu olayı benimle paylaştı” dediği ileri sürüldü.

KONUŞACAKTIM ENGELLEDİLER

Danıştay davasında müebbet hapse çarptırılan Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener de 'benim de avukatım olur musun' diyen Osman Yıldırım'la cezaevinde görüştüğünü ve Yıldırım'ın, 'saldırı talimatını Veli Küçük'ten aldık' itirafında bulunacağını açıklamıştı. Ancak Yıldırım'ın son duruşmada açıklama yapmaması üzerine Avukat Ener “Bana, 'Konuşacaktım ama engellediler' dedi” demişti. Osman Yıldırım'ın, daha sonra Ergenekon kapsamında ifadesini alan savcıya “Cumhuriyete atılan bombaları Veli Küçük bize verdi. Danıştay saldırısından önce Ataşehir'de Veli Paşa ile toplantı yaptık. Talimatı ondan aldık” dediği öne sürülmüştü.

Tekin'i çıkaracaktık operasyon oldu

Gürses'in E.D. adlı bir kişiyle yaptığı telefon görüşmesinde “Muzaffer Yüzbaşıyı (Tekin) içerden çıkarmak için biz bir girişimde bulunduk. Çıkaracaktık ki operasyon patladı” dediği belirlendi. Gürses'in bu görüşmeyi doğruladığı, ancak bunun avukatların, 'Tekin'in suçu yok, çıkarırız' sözlerinden kaynaklandığını iddia ettiği öğrenildi. Danıştay saldırısından sonra yapılan teknik takiplerde, daha sonra Ergenekon'dan tutuklanan Doç. Dr. Emin Gürses'in, E.D. adlı bir kişiye, 'Ben, Harp Akademisi'nde komutanlara söyledim. Ben olsam, başörtüsü maşörtüsü serbest; sonra derim ki ekiplere, kardeşim kavgayı başlatın. Millet birbirlerini yesin... Bunu yaparım. Tam zamanıdır. Bırakacaksın birbirini yesin millet' dediği belirlendi.Gürses'in, bu öneriyi, 'PKK'nın taktiğidir; ben de PKK ile mücadelede bu örneği verdim' diye açıkladığı öne sürüldü.

Yeni Şafak



Bu haber 972 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs