Papa: Avrupa ABD'yi örnek alsın! | " /> Papa: Avrupa ABD'yi örnek alsın! | "/>

En Sıcak Konular

Papa: Avrupa ABD'yi örnek alsın!

19 Nisan 2008 10:17 tsi
Papa: Avrupa ABD'yi örnek alsın! Papa 16. Benedict Amerika ziyaretinin 3. gününde ülkedeki diğer din mensuplarıyla ve kilisenin taciz mağdurlarıyla bir araya geldi. Papa, Avrupa, ABD'nin laikliğini örnek alsın diyerek tartışma başlattı.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benedict din adamı kimliğiyle ilk kez gerçekleştirdiği ABD ziyaretinin 3. gününde laiklik tartışması başlattı. Ülkede bulunan diğer dinlerin temsilcileriyle bir araya gelen Papa aynı zamanda Roma Katolik Kilisesi'ndeki taciz skandalının mağdurlarıyla da görüştü.

ABD'li kardinal ve rahiplere hitaben yaptığı konuşmada laiklik konusunda Avrupa'ya çatan Papa 16. Benedict, Avrupa'nın kendisine laklik konusunda Amerika'yı örnek alması gerektiğini, aksi halde tehlikeli bir gidişe doğru ilerlendiğini söyledi.

LAİKLİK BÜYÜK TEHDİT

Papa, "Avrupa'da sanki Tanrı yokmuş gibi hayatımızın her alanından dini çıkarmak için adımlar atılıyor. Bunun adına da laiklik deniyor. Bu çok tehlikeli ve din karşıtı bir laiklik anlayışıdır. Buna karşı var gücümüzle savaş vermek zorundayız.

Amerikan tarzı laiklik bu konuda anahtar olabilir. Buna "pozitif laiklik" diyebiliriz" diye konuştu. Papa, laiklik ve materyalizmin modern dünyanın en önemli tehditleri olduğunu savunarak, "Amerika'da öyle bir laiklik anlayışı var ki herkesin özgür bir şekilde inanmasına ve her türlü ibadeti yerine getirmesine olanak tanıyor" dedi.

MAĞDURLARI GÖRDÜ

Papa, Roma Katolik Kilisesi'de çıkan ve Kilise'yi sarsan seks skandalı mağdurları ile de gizli bir görüşme gerçekleştirdi. CNN televizyonun haberine göre Papa, Olan Horne, Faith Johnston ve Bernie McDaid isimli mağdurlarla Perşembe günü dramatik bir görüşme gerçekleştirdi.

Haberde belirtildiğine göre mağdurlar görüşmenin son derece samimi bir havada geçtiğini, duygulu ve umut verici bir görüşme olduğunu söylediler. Görüşmenin Washington'daki küçük bir kilisede gerçekleştirildiği ve 3 mağdurun Kilise'de tacize uğramış kişilerin oluşturduğu bir gruba mensup oldukları açıklanırken bu talebin Papa tarafından dile getirildiği belirtildi.

Yeni Şafak



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,442 µs