367'nin kilit paşası konuştu | " /> 367'nin kilit paşası konuştu | "/>

En Sıcak Konular

367'nin kilit paşası konuştu

19 Nisan 2008 09:15 tsi
367'nin kilit paşası konuştu 367 kararı sırasında Oramiral Karahanoğlu'nun Anayasa Mahkemesi'ni "darbeyle" tehdit ettiği ve Tülay Tuğcu'nun ağladığı iddia ediliyordu. O Paşa ilk kez konuştu.

Fikret Bila'ınn Milliyet'teki yazısı...

Karahanoğlu: Haberler akla ziyan

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Yener Karahanoğlu'nun, Anayasa Mahkemesi'ne 367 davasıyla ilgili kararı öncesinde baskı yaptığı iddiaları bir süredir basında tekrarlanıyor.

Karahanoğlu'nun, dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu ile görüştüğü, “367 konusunda istenilen yönde karar almazsanız, ordu darbe yapacak” dediği, Tuğcu'nun, “Bunu çocuklarıma anlatamam” diyerek tepki verdiği, hatta “gözyaşlarını tutamadığı” ima ediliyordu.

Karahanoğlu'na dünkü görüşmemizde bu iddiaları sordum. Karahanoğlu, bu konudaki haberleri ve köşe yazılarını hayretle karşıladığını belirttikten sonra şu yanıtı verdi:

'Kimseyle konuşmadım'
“Dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Hanım'ı tanımam. Resmi törenlerde el sıkışmak dışında bir görüşmem, konuşmam olmadı. Onun sayısı da üçü geçmez. Tülay Hanım'la da mahkeme üyeleriyle de bir görüşmem, konuşmam olmadı. Bu nedenle gazetelerde çıkan haberlerin, yazıların tamamı hilaf-ı hakikattir.”

'Haber verilerek darbe mi olur?'
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Karahanoğlu, haberlerde yer alan iddiaların mantık dışı ve saçma olduğunu da ifade ederek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Çıkan haberler, yazılar doğrusu akla ziyan. Bir kuvvet komutanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı veya bir üyeyi arayıp, 'şu kararı almazsanız, darbe yapacağız' der mi? Bunun akla sığan bir tarafı var mı?

Mantıklı bir yönü var mı? Olacak iş mi? Ayrıca öyle haber verilerek darbe mi yapılır? Darbe yapmanın da kuralları vardır, gizliliği vardır. Bu bile düşünülse, iddiaların saçma olduğu anlaşılır.”

'Arkadaşımla görüşürüm'
Karahanoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Deniz Kuvvetleri kökenli üyesiyle (Serdar Özgüldür) kişisel dostluğu sebebiyle zaman zaman görüştüğünü, ancak görüşmelerin hiçbirinde davaları konu etmediklerini belirterek şöyle dedi:

“Deniz Kuvvetleri'nden Anayasa Mahkemesi üyesi arkadaşımla görüşürüm. Aynı üniformayı yıllardır taşımışız. Arkadaşlığımız, dostluğumuz var. Ama bu görüşmeler özel arkadaşlık görüşmeleridir ve hiçbirinde hiçbir dava konu edilmemiştir.”

'Hukuka saygılıyım'
Karahanoğlu, hukuka ve hukukçulara her zaman saygılı olduğunu belirtti ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ben hukuka, adalete her zaman saygılı olmuşumdur. Yemin ettiğimden beri hep hukuka saygı göstermişimdir. O nedenle herhangi bir şekilde bir davaya müdahale etmeye çalışmak, mahkeme başkanı veya üyeleriyle böyle bir konuşma yapmak aklımdan bile geçmez.

Hukuka ve hukukçulara çok önem veririm, her zaman kendi görevlerimde de hukukçulara danışarak karar vermişimdir."



Bu haber 1,213 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs