En Sıcak Konular

Şahin: Biz sizlerden daha Türküz

18 Nisan 2008 23:41 tsi
301. Madde'de değişiklik öngören teklifin kabulü sonrasında kürsüye çıkan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 'Ben de Türküm, Türklüğe de hakaret ettirmem'

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, teklifle yapılmak istenen düzenlemenin teknik bir düzenleme olduğunu belirterek, ''Bizim değerlerimizi, devletimizi, milletimizi, milletimize has özellikleri koruyan üstün hukuk normu Anayasadır'' dedi.

TBMM Adalet Komisyonunda, TCK'nın 301. maddesinde değişiklik öngören kanun teklifi kabul edildi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, suçu işleyenlere verilecek cezanın 2 yıla indirilmesiyle, cezanın tecil ettirilebileceğini ve paraya çevrilebileceğini belirterek, makul cezaya dönüştürülmek istendiğini ifade etti. Vural, ''Hodri meydan, Türklük ibaresi kalsın diğer maddelerde ne yapıyorsanız yapın'' dedi.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ise ''Bu teklifle Türkiye'yi Hıristiyan Haçlı zihniyetine meze yapıyorsunuz'' diyerek eleştirdi.

Eleştirilere cevap vermek için söz alan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, özellikle MHP'li milletvekillerinin 'Türklük' kelimesinin çıkartılarak yerine 'Türk Milleti''nin konmasına itiraz ettiklerini, niçin Türklük kelimesinden rahatsız duyulduğunu söylediklerini belirterek, ''Ben de size sorarım siz niçin Türk Milleti ibaresinden rahatsız oluyorsunuz?'' diye sordu.

Şahin, yargı kararlarında Türklük ifadesinin Türk Milleti anlamına geldiği yönünde içtihat oluştuğunu belirterek, ''Türklük kelimesi yerine Türk Milleti kelimesinin konması, bizim değerlerimizi korumasız bırakmaz. Türklüğü, korunması gereken değerlerimizi koruyan tek bir madde TCK'nın 301. maddesi midir Allah aşkına? Buradaki Türklüğü çıkarınca, değerlerimiz korumasız mı kalıyor. Bizim değerlerimizi, devletimizi, milletimizi, milletimize has özellikleri koruyan üstün hukuk normu Anayasadır. Anayasada bu kavramlar var, bunları kimse değiştirmiyor, değiştiremez'' dedi.

''BİZ, SİZDEN TÜRKÜZ''

Adalet Bakanı Şahin, kendisinin Oğuzlar'ın Kayı boyundan geldiğini belirterek, ''Ben Türküm arkadaşlar. Benim Türklüğüme kimse hakaret edemez. Ettiği halde bunun cezası var, cezasız kalamaz. Benim soyum itibariyle, Türk soyundan gelmem itibariyle bana biri hakaret ettiğinde bunun cezası başka maddelerde var. Türklük soyut bir kavramdır, Türk Milleti ise somut bir kavramdır. Sadece teknik bir düzenleme yapılıyor. Yoksa bizim değerlerimizi ortadan kaldıran bir düzenleme yok. Bu teklifle Türkiye'yi Hıristiyan Haçlı zihniyetine meze yaptığımızı söylüyorsunuz. Bunlar son derece talihsiz sözler. Tabii ki Türklüğümüze, Türk Milletine kimse zarar vermemelidir'' diye konuştu.

Şahin, şöyle devam etti:

''Hrant Dink, Türkiye'nin Ermeni iddialarıyla ilgili karşı aksi bir görüşü ifade etti. Bu sözleri nedeniyle yargılandı. Bir genç tarafından vuruldu. Hrant Dink'in Türk tezine karşı yazdığı bu yazı mı Türklüğe ve Türk Milletine daha fazla zarar vermiştir yoksa onun öldürülmesi mi? Malatya'da misyoner faaliyetleri yaptığı iddia edilen 3 tane insan öldürüldü. Acaba Müslümanlığa o misyonerlik faaliyetleri mi zarar verdi öldürülmeleri mi?

Biz Türklüğü ortadan kaldırmıyoruz. Biz sizden de Türküz. Siz bizi ihanetle suçlayacaksınız. Hıristiyan Haçlı zihniyetine meze yapmakla suçlayacaksınız, biz kuzu kuzu dinleyeceğiz öyle mi... Sanki Türklüğü, Türk Milletini, Türk değerlerini koruyan sadece MHP'dir, ben en az onlar kadar Türk Milletini, Türklüğü seviyorum, Türk milletinin değerlerini korumak konusunda en az onlar kadar hassasım. Burada yapılan teknik bir düzenlemedir. Değerlendirmelerin hiçbirine katılmıyorum.''

haber7



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,683 µs