En Sıcak Konular

''AKPM'den bildiri talebimiz olmadı!''

18 Nisan 2008 23:16 tsi
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti hakkında açılan davaya ilişkin yayımlanan bildiriyle ilgili bir taleplerinin olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, "Partimizin kapatma davasıyla ilgili içeride ve dışarıda bir şeyler söyleniyor, ama biz AK Parti yöneticileri, milletvekilleri olarak her zaman elbette partimizi savunuruz" dedi.
 
Çavuşoğlu, "Bildiri yayımlama veya deklarasyon dediğimiz şey, Avrupa Parlamentosu'nda sık sık gündeme gelen bir şey. 47 üyesi var ve bu üyelerin hepsi standartlarına, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi gibi temel değerlere uymayı, eksiklikleri varsa gidermeyi taahhüt etmiş ülkelerdir. Eksiklik varsa da belli bir sürede gidermeyi taahhüt etmişlerdir. Eksik olan ülkeler denetimde tutulan ülkelerdir" dedi.
 
Türkiye'nin 2003'te denetim sürecinde bir ülke olduğunu anlatan Çavuşoğlu, "Yani demokrasi ve insan haklarında bir çok eksiği var, o yüzden denetlenmesi gereken ülke konumundaydık, ama bizim yaptığımız reformlar sonucunda 2004 Haziran ayında artık (denetlenmesine gerek yok) raporu verilmiştir, ama şimdi bu süreçte ülkelerde eksiklik olduğunda deklarasyonlar, açıklamalar yapılıyor. Bu ilk defa bizim partimiz için olmamıştır" dedi.
 
"Bu bildiri kararı ben Strazburg'a varmadan önce verilen bir karardır" diyen Çavuşoğlu, "Bu bildirinin yayımlanması bugün gerçekleşmiştir. Yani ben dönüş yolunda, uçakta olduğum bir saatte olmuştur. Bizim kesinlikle bu konuda bir talebimiz olmamıştır. Böyle birşey yapmak da doğru değildir. Bunu hazmedemeyen muhalefet, bunu (AK Partililerin gammazladığı ve istediği) şeklinde son derece ağır hakaret dolu eleştiriler yapmışlardır. (Çavuşoğlu, Cumhuriyetimizin temel değerlerine ihanet etti) denilmiştir. Bu son derece yakışıksız bir iftiradır" diye konuştu.
 
cnnturk




Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs