En Sıcak Konular

Gül ve Erdoğan'ı değil Sivas'ı dinledi!

18 Nisan 2008 22:41 tsi
Önceki AK Parti Hükümeti'nde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı yapan Abdullatif Şener, siyaset için yeniden sıcak mesajlar verirken o görevi nasıl kabul ettiğini anlattı.

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, TOBB-ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdüllatif Şener, ''Soğuk savaş döneminden kalma siyaset tarzı, bugünün Türkiye'sinin hiçbir sorununu çözmez. Aksine olmayan sorunlar icat eder'' dedi.

Şener, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) 107. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Vergi Rekortmenleri ve 40. yılını doldurmuş oda üyeleri için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir bölgede olduğunu ve dünyada önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Küreselleşmenin geldiği bu evrede artık rekabetin de küreselleştiğini kaydeden Şener, ''Artık küreselleşme herkese şunu da öğretmiştir ki iyi olmak yeterli değil, mutlaka en iyiyi yakalamak lazım. Bir kent için de bir ülke için de en iyinin yakalanması zorunluluktur'' dedi.

Ülkenin güçlü olması, bu ülkede yaşayan 71 milyona yakın insanın da dünya standartları üzerinde mutlu olması ve geleceğe umutla yürümesi gerektiğini anlatan Şener, bunun için sistemin çözüm üretme kabiliyetinin artması gerektiğini belirtti.

Abdüllatif Şener, şöyle konuştu:

''Ben bireysel olarak, kişisel olarak sürekli kavgaların, çekişmelerin, dövüşmelerin, karşılıklı kin ve nefret duygularının var olduğu bir ülkede, küresel rekabet bağlamında en mükemmelin yakalanmayacağına hep inandım. En iyiyi, en mükemmeli yakalamanın yolu bu ülkede yaşayan her insanımızı değerli olarak görmektir. Her insanımızı kutsal olarak görmektir. Dini ne olursa olsun. İnancı, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun.''

Bu ülkedeki insanların ve kurumların birbirine inanması, güvenmesi gerektiğini ifade eden Şener, ''Ve siyasete pirim verenlerin de bu ülke adına endişeleri varsa kavgaya, dövüşe, çekişe ve bağrışmaya değil, içtenliğe samimiyete ve uzlaşmaya pirim vermesi lazım'' dedi.

-SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDEN KALMA SİYASET TARZI-

Artık soğuk savaş döneminin kalmadığını dile getiren Şener, şunları kaydetti:

''Soğuk savaş döneminden kalma siyaset tarzı, bugünün Türkiye'sinin hiçbir sorununu çözmez. Aksine olmayan sorunlar icat eder. Siyaset de sivil toplum kuruluşları da diğer kuruluşlar da kurumlar da topyekun ülke de yeni sorunlar üretmek için değil, var olacak, devam eden sorunları çözmek için vardır.''

Dünyada daha önceki likitide bolluğun daralmakta olduğunu gördüklerini kaydeden Şener, ''Büyümekte olan dünya ekonomisinin resesyona doğru gittiğini görüyoruz. Bunun da ötesinde Türkiye'ye baktığımızda ekonomik göstergelerde son aylarda önemli kırılmalar yaşandığını da görüyoruz'' diye konuştu.

Şener, yıllardır insanların gönlüne ve kafasına yerleştirmeye çalıştığı siyaset ve siyaset tarzıyla ilgili bazı kavramların, aday olmadığını açıkladığı andan itibaren yerleştirdiğini ve yeşerdiğini gördüğünü söyledi.

Bazılarının da kendisine ''aday olmadığı halde hala konuşmaya niye devam ettiğini'' sorduğunu anlatan Şener, ''Bu ülke adına söylediğim bir cümlenin faydası varsa o cümle yüzünden başıma hiç ummadığım şeyler gelecekse bile ben onu söylerim, söylemeye de devam ederim'' dedi.

-''SİYASETTE HİÇBİR KOLTUĞA TALİP OLMADIM''-

Siyasette merak ettiği hiçbir şeyin kalmadığını, olaylara hiçbir zaman bireysel bakmadığını, bireysel tutkularla, heyecanla mücadelesini vermediğini ifade eden Şener, 16 yıl boyunca siyasette hiçbir koltuğa talip olmadığını, belirterek, ''Bunu çok kesin söylüyorum. Ne muhalefetteki üstlendiğim görevlerden dolayı, ne iktidardayken üstlendiğim görevlerden dolayı hiçbir mücadele vermedim. 'Şurayı istiyorum' diye hiç kimseden de bir şey talep etmedim'' şeklinde konuştu.

Çok çalıştığını, mücadele verdiğini anlatan Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ve sonunda hep bana dediler ki 'sen Genel Başkan Yardımcısı ol, sen Grup Başkan Vekili ol, sen Maliye Bakanı ol, sen Başbakan Yardımcısı ol' dediler. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığını üstlenmeden önce, arkadaşın biri, 'sen İçişleri Bakanı olsan iyi olur' dedi. Yani şimdi Cumhurbaşkanı olan arkadaşımız. Başbakan da 'Maliye Bakanlığını niye düşünmüyorsun?' dedi. Tam o günlerde Sivas'tan bir arkadaş telefon etmişti 'bırak Maliye Bakanlığını filan, protokoldeki yere bak sen, Başbakan Yardımcılığını al' demişti. Oradan aklımda kaldı. Bu salonda da var galiba o arkadaş. Sadece orada bir Sivaslı tavsiyesine uymak için hayır dedim, onları istemiyorum. Kabinede olacaksak Başbakan Yardımcılığını verin. Sadece bunun dışında hiçbir bulunduğum yerle ilgili talepte dahi bulunmamışımdır.''

Bundan sonrası için de bir yerlere odaklanıp, bir nokta, odak ve hedef belirleyip o belirlenmiş noktanın, odağın mücadelesini verme ihtiyacını hiç bir zaman duymayacağını ifade eden Şener, ''Ama toplumsal talep ne şekilde gelişir, şekillenirse hiç bir şeyden de kaçmam. Onun için siyasette de siyaset dışında da kendime asla hiçbir sınır çizmiyorum'' diye konuştu.


-ŞENER'E SİVAS TSO ŞEREF ÜYELİK BELGESİ-


Törende konuşan Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım ise Şener'in her zaman yanında ve destekçisi olmaya devam edeceklerini belirterek, ''TOBB Üniversitesi'ndeki Şener hocamızı Başbakan olarak yeniden görmek en büyük arzumuzdur. Ekonomi doktorumuzu üniversitede hoca olarak değil, ülkemizin başında ders ve hizmet verirken görmek istiyoruz'' dedi.

Yıldırım, törende TSO Meclis Başkan Vekili Ruhi Ergüner ile Şener'e Sivas TSO Şeref Üyelik Belgesi ile oda rozetini verdi.

Abdüllatif Şener'in kente yaptığı hizmetleri anlatan kısa tanıtım filminin de gösterildiği törende, Şener tarafından, odaya kayıtlı olarak 40. yılını doldurmuş üyeler ile kentteki vergi rekortmenlerine plaketleri de verildi.

Programa Vali Vekili Zafer Ataman, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, CÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, AK Parti İl Başkanı Zeki Kılıç ile çok sayıda iş adamı ve davetliler katıldı. 

haber7



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,000 µs