En Sıcak Konular

Başbakan şaşırttı!

18 Nisan 2008 22:13 tsi
Adana'da tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan ve ilk tedavisi için götürüldüğü tıp merkezinde masrafları ödenmediği için donanımlı bir hastaneye sevk edilmeyen 8 yaşındaki İbrahim Yıldırım'ın tedavisi sürüyor.

Amcasının tüpgaz dükkanında çıkan yangında feci şekilde yanan ve götürüldüğü tıp merkezinde 230 YTL'lik fatura nedeniyle sevk ve tedavisi yapılmayan 8 yaşındaki İbrahim Yıldırım, Numune Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne, oradan da yanık ünitesi bulunan Yüreğir Başkent Hastanesi'ne sevk edildi. Halen yoğun bakımda bulunan ve hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtilen İbrahim Yıldırım'ın ilk gittiği tıp merkezinde bir saate yakın bekletilmesi sebebiyle kafasında şişlikler olduğu, bunun da iyileşme sürecisini uzatacağı ve hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

Baba Mehmet Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kendisini aradığını ve geçmiş olsun dileklerini iletip çocuğun tedavisiyle ilgilendiğini söyledi. Anne Necla Yıldırım ise Başbakan Erdoğan'ın Adanalı bir milletvekilinin cep telefonuyla kendisini arayıp üzüntüsünü ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

Baba Yıldırım tıp merkezine verilen cezayı yeterli bulmadığını söyledi. Yıldırım, "Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından sürekli telefon alıyorum. Tıp merkezine verilen cezayı yerinde görenler var. Ancak ben 5 günlük kapatmanın az olduğunu düşünüyorum. Ya daha uzun süreli ya da tamamen kapatma cezası verilmeliydi." dedi.

Mehmet Yıldırım, bazı televizyon programlarına çıkarak yaşadıklarını anlattığını, buralardan kendilerine maddi yardım verilmesi yönünde istek olmasına rağmen kendisinin kabul etmediğini belirterek, "Valiliğimiz, kaymakamlığımız başbakanımızın, bakanımızın talimatları doğrultusunda bize sahip çıktı. Çocuğumuzun tüm masraflarını bakanlığımız karşılayacak. Benim başka bir isteğim yok." dedi.

Yıldırım, tıp merkeziyle ilgili hukuki süreci de en kısa sürede başlatacağını ve davacı olacağını söyledi. Yıldırım, "Merkezin bulunduğu mahalledeki insanlar beni arayarak hem üzüntülerini dile getiriyor, hem de kapatma cezasını hak ettiğini vurguluyor. Bizi mağdur eden bu merkezle ilgili en kısa sürede şikayetçi olacağım ve avukat vasıtasıyla dava açacağım." diye konuştu.

Anne Necla Yıldırım ise gün içinde hastaneye gittiğini ve yoğun bakım ünitesinde tedavi edilen çocuğunun sağlık durumu ile ilgili doktorlardan bilgi aldığını belirterek, "Hayati tehlikesi bulunuyor. Uzun süre tıp merkezinde çıplak kalmadan dolayı enfeksiyon kapmış. Doktorlarımız başbakanın, sağlık bakanının, valiliğin talimatı ile bize bilgi veriyor. Ben kendisini çok kısa süre görebiliyorum." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir Adana milletvekilinin telefonundan kendisiyle görüştüğünü ve geçmiş olsun dileğini ilettiğini kaydeden Anne Yıldırım, "Başbakan arayınca bir an şaşırdım. Geçmiş olsun dileğini ve çok üzgün olduğunu söyledi. Benim kimseden maddi bir beklentim yok. Tek isteğim çocuğumun ve yeğenimin sağlığına kavuşması." dedi. Anne Yıldırım, tıp merkezinin kapanmasını istemediğini de belirterek, "Orada hatalı olan belki bir kaç kişi vardı. Onlarca kişi ekmek yiyor. Böyle olmasını istemezdim, ama yapılan insanlık dışı muamele sonucunda cezalarını çekiyorlar." şeklinde konuştu.
 
zaman



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,767 µs