En Sıcak Konular

CHP'li aday Oran: Kaybedecek vakit yok

18 Nisan 2008 21:50 tsi
CHP Genel Başkan adayı Umut Oran, ''Kurultayın sonucu ne olursa olsun sonuç itibariyle ertesi gün yine çalışmalarımıza devam edeceğiz. " dedi gerekçesini açıkladı.

''Çünkü Türkiye'nin sorunları çok fazla ve kaybedecek bir dakikamız bile yok'' dedi.

Umut Oran, partisinin Trabzon, Sivas ve Denizli il başkanlıklarını ziyaret etti.

Oran, Trabzon'daki açıklamasında, kendi açılarından dar bir zamanda genel başkan adaylığı konusunda karar alıp yola çıktıklarını belirterek, ''Bu kararı alırken Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu göz önünde tuttuk. Gerçekten çok önemli ve acil çözüm bekleyen sorunlarımız var'' dedi.

CHP'nin bugünkü yönetimini eleştiren Oran, ''Son genel seçimde 7.3 milyon vatandaşımız bize oy vermiş durumda. Maalesef bu kadar üye huzurunda bir genel başkanlık seçimi yapılsa bugünkü yönetim yüzde 20'lik barajın altında kalır'' diye konuştu.

-SİVAS-

Oran, Sivas'taki açıklamasında da ülkenin ekonomik, toplumsal ve siyasal olarak çok zor günler yaşadığını ileri sürdü.

Bu süreçte hiç tartışılmaması gereken konuların tartışıldığını savunan Oran, ''Burası cumhuriyetin kurulduğu bir şehirdir. Burada bile yıllar önce hiç adını bile aklımıza zikretmek istemediğimiz bir takım gerici hadiseler oldu. Bunların acısını sizler de bütün Türkiye de çekti'' dedi.

Adaylığını açıklayarak Türkiye'nin ve partisinin seçeneksiz olmadığını ortaya koymak istediğini ifade eden Oran, ''Böyle bir yola koyulduk. Uzun bir yol. Önümüzde 7 gün sonra çok önemli bir kurultay var. Ama o kurultay benim için bir başlangıç olacak. Bu yola hep beraber devam edeceğiz'' diye konuştu.

-DENİZLİ-

Oran, Denizli'deki konuşmasında da yapılan bir araştırmaya katılan 25 bin kişinin yüzde 92'sinin, CHP'nin genel başkanını değiştirme yönünde görüş bildirdiğini öne sürerek, ''Kararımı açıkladığım günden bu yana aldığım tepkilere göre, bugün AK Parti'ye oy veren insanlarda, partisiz kalmış insanlarda veya CHP'ye küsmüş insanlarda bir alternatifsizlik, çaresizlik ve arayış var'' dedi.

Genel başkan adaylığı kararında kurultaya güvendiğini ifade eden Oran, ''Halktan aldığım destek ve yorumları değerlendirdiğimde, bu durumun ciddi bir baskı yaratacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

haber7



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,176 µs