En Sıcak Konular

Genç’le Baykal 13 yıl sonra barıştı!

18 Nisan 2008 21:14 tsi
Genç’le Baykal 13 yıl sonra barıştı! Kamer Genç, 1995 seçimlerinde Baykal’ın kendisini CHP’den aday göstermemesi üzerine DYP’den milletvekili seçilmiş ve ilişkisini koparmıştı. Dün Meclis'te yaşananlar Baykal ile Genç arasındaki buzları eritti.

Baykal 13 yıl sonra Genç’i arayıp ‘’Geçmiş olsun’’ dedi.
   İ
Tunceli Bağımsız milletvekili Kamer Genç ile CHP lideri Deniz Baykal 13 yıl sonra barıştı. Genç, 24 Aralık 1995 tarihinde yapılan seçimlerde Baykal’ın kendisini CHP’den aday göstermemesi üzerine partiden istifa etmiş ve DYP’den aday olup milletvekili seçilmiş, Baykal ile de ilişkisini koparmıştı. Baykal 13 yıl sonra Genç’i arayıp linç girişimi nedeniyle ‘’Geçmiş olsun’’ dedi. Genç, binlerce geçmiş olsun telefonu ve mesajı aldığını belirterek ‘’Sayın Baykal bile 13 yıl sonra aradı’’ dedi.Genç, 22 Temmuz seçimlerinin ardından CHP’nin seçim yenilgisi için “ Baykal artık siyasi mevtadır. Acilen musalla taşına yatsın’’ yorumunu yapmıştı. Bağımsız seçilip Meclis’e gelen Genç ilk demecinde de, ‘’ Seçimlerden AKP başarılı çıktı,  ancak bu vurgun talan ve soygunları unutturmaz.  Karşılarında muhalefet yoktu. Şimdi ben geliyorum, göreceğiz bakalım muhalefet nasıl yapılırmış. Vurgunlara talana soyguna Özal döneminde ve sonraki dönemlerde nasıl karşı çıktımsa, yine dik duracağım, onların iflahını keseceğim’’ demişti.

TEK GÖZ GECEKONDUDAN MECLİS’E
Tunceli'nin Nazmiye ilçesine bağlı Ramazan köyünde 1940 yılında doğan Genç, Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı yaptı. 1981'de Danışma Meclisi üyesi ve daha sonra da 4 dönem milletvekili seçildi. Ramazan Köyü'ndeki tek göz odada dünyaya gelen Genç'in babası İstanbul Silahtarağa'da amelelik yaptı. İlkokuldan beri gözüne kestirdiği ağanın güzel kızı Sevim ile aynı okulda okudu. Genç, bir yandan okudu bir yandan da inşaatlarda tuğla döşedi. 1962'de AİTİA’yı bitirdi ve Maliyede staj yaptı. Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı. Sevdiği kızla evlenmek için köye döndü. Ailesi karşı çıksa da Sevim Hanım ile evlendi. Danıştay'da tetkik hakimliği yaparken, 1974 yılında Fransa'daki Paris Amme Enstitüsünde burslu olarak idari yargı eğitimi aldı.  DM üyesiyken idamlara karşı çıktı Anayasa’ya ret oyu verdi.

DEMİREL VE VİSKİ

1987’de SHP'den milletvekili seçildi. Turgut Özal’a sert eleştiriler yöneltti, milyarlarca lira tazminat ödedi.1991'de Deniz Baykal kendisini listeye koymayınca DYP’ye geçti ve yeniden milletvekili seçildi. Meclis Başkanvekilliği dönemlerinde Genç'in yönettiği oturumlar hep olaylı geçti. Süleyman Demirel için “Ancak ölünce kurtulacağız' dedi ve bütün şimşekleri üzerine çekti. Genç'in Büyük Ankara Oteli havuzunun açılışında yaptığı gaf günlerce gazete manşetlerinden inmedi: "Oh be, Viski içince kendimi daha iyi Müslüman hissediyorum." dedi. Hayal adındaki bir dansöz ile oğlunun Or-An Sitesi'ndeki evinden çıkarken gazetecilere yakalanınca " Ben çiçek sulamaya gelmiştim" diyerek siyasi literatüre geçti.

gazeteport




Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs