En Sıcak Konular

İpek Şenoğlu'ndan tarihi final!

18 Nisan 2008 19:29 tsi
Türk tenisinde rekorların kızı olan İpek Şenoğlu, Portekiz'in Estoril kentinde oynadığı Sony Ericsson WTA Turu mücadelesinde çiftler finaline yükselerek bu başarıya ulaşan ilk Türk olarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

Milli tenisçi İpek Şenoğlu, Türk tenisi için her biri milat olan başarılarına Estoril'de yenisini ekledi. 29 yaşındaki başarılı raket, erkeklerde dünyanın 1 numarası Roger Federer'in de raket salladığı toplam ödülü 145 bin dolar olan turnuvada finale yükselerek bu alanda Türkiye adına bir ilke imza attı.

Daha önce bayanlarda dünyanın en üst düzey 65 turnuvasını kapsayan Sony Ericsson WTA Turu'nda tekler veya çiftlerde bir Türk oyuncu tarafından yakalanan en büyük başarı, yine İpek Şenoğlu tarafından elde edilen yarı finaldi. İpek, geçtiğimiz yıl Cincinnati ve Kalküta'da, bu sezon da Şili'nin Vina del Mar kentindeki WTA turnuvalarında yarı final oynamış, ancak finale yükselememişti.

Estoril'de önce birlikte 3 ITF zaferine imza attığı yakın arkadaşı Mervana Jugic-Salkic ile birlikte oynayan İpek Şenoğlu, İsveçli Sofia Arvidsson ve ABD'li Lilia Osterloh'yu 6-2, 6-2'lik sonuçla geçti. Osterloh, geçtiğimiz hafta Şenoğlu ile İtalya'da kortun aynı yarısını paylaşmış, ancak ilk turda elenmişti.

YAĞMUR NEDENİYLE İKİ KEZ DURDU
Yarı final maçına iyi başlayan Şenoğlu/Jugic Salkic, 3. oyunda servis kırıp 2-1 öne geçtikten sonra maça yağmur nedeniyle ara verildi. 15 dakika sonra yeniden başlayan maçta ikinci kez servis kırıp 4-1'i bulan Şenoğlu ve partneri, ilk seti 26 dakikada 6-2 ile tamamladı. İkinci setin başında ikinci kez yağmur molası verilen maçta hızını kesmeyen İpek ve Mervana, servis attıkları oyunlarda yalnızca 6 puan kaybettikleri bu sette istikrarını sürdürerek mücadeleyi sonuçlandırdı. İkinci seti de 6-2 kazanan başarılı çift, 58 dakika içinde mücadeleyi tamamlayıp finalist oldu.

FİNALDEKİ RAKİP KIRILENKO/PENNETTA
Şenoğlu ve Jugic-Salkic ikilisi böylece turnuvada üst üste 3. galibiyetine imza atarak finale yükselme başarısı gösterdi. Türk tenisçi ve partnerinin şampiyonluk yolunda finaldeki rakibi 1 numaralı seribaşı olan Rus Maria Kirilenko ve İtalyan Flavia Pennetta olacak. Teklerde turnuvanın 1 ve 2 numaralı seribaşları olan İtalyan Pennetta'nın 2, Rus Kirilenko'nun ise 3 WTA çiftler zaferi bulunuyor. İpek'in ilk finalinde partnerliğini yapacak olan Jugic-Salkic'in ise 2 WTA çiftler zaferi var. 

İpek Şenoğlu ve Mervana Jugic-Salkic'in, ITF ve WTA Turu'nda birlikte oynadıkları 20 maçta 15 galibiyeti bulunuyor.

SPONSORSUZ GELEN BAŞARI
Öte yandan yaklaşık 2 yıldır sponsorsuz olmasına ve 2005'te ağır bir ameliyat geçirmiş olmasına karşın Türk tenisinin yabancı olduğu başarıları yakalamaya devam eden İpek Şenoğlu, Estoril'de yakaladığı final ile Roland Garros'a bir adım daha yaklaştı. Dünya sıralamasında ilk 100'ü zorlayan İpek, Estoril'de aldığı sonuçların ardından mayıs ayı sonunda başlayacak Fransa Açık'a çiftlerde katılmayı büyük ölçüde garantiledi.

Haftaya WTA dünya sıralamasında 123. sırada başlayan İpek, turnuvayı kazanma başarısı gösterirse 3 yıl sonra yeniden çiftlerde ilk 100 arasına adını yazdıracak. İpek, 2005'in şubat ayında 85. sıraya kadar yükselerek kariyer rekoru kırmıştı.

gazeteport



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,787 µs