En Sıcak Konular

Şimşek Stand by takvimini açıkladı!

18 Nisan 2008 19:10 tsi
İMF kurallarına göre yeni bir program başlamadan önce bitmiş programın performansı üzerine bir değerlendirme çalışması yapılması gerektiğini belirten Şimşek, "Muhtemelen bu süreç birkaç hafta veya birkaç ay alabilir. Bunu şimdiden ifade etmek istiyorum"

Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası grubunun yıllık toplantılarına katılmak üzere gittiği ABD dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

"STAND BY İÇİN SON KARAR HÜKÜMETİN"
Şimşek, IMF programının sona ereceği Mayıs ayı sonrasında izlenecek yol ile ilgili bir soru üzerine, niyet mektubunun önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta gönderilmiş olacağını belirten Şimşek, o konuda tam bir mütabakatın söz konusu olduğunu ifade etti. Şimşek, Türkiye'nin 10 mayıs itibariyle program sonrası izlemeye geçeceğini dile getiren Şimşek, olası bir ihtiyati stand by düzenlemesi için değerlendirmelerin devam ettiğini, bu konuda son kararı hükümetin vereceğini kaydetti.

"ABD'DE HAVA ÇOK POZİTİF DESEM MUHTEMELEN ÇOK DOĞRU OLMAZ"
Şimşek, Amerika'daki toplantılarda görüştüğü yatırımcıların dünyadaki ekonomik kriz ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, dünyada bir ekonomik krizin olduğunu ve bunun yansımalarının devam edeceğini vurguladı. Şimşek, dünyanın sıkıntıların ciddi boyutlara vardığı bir dönemden geçtiğini, bu durumun yatırımcıların beklentileri, pozisyonları üzerinde olumsuz bir etkide bulunabildiğine işaret etti. Şimşek, "Dolayısıyla hava çok pozitif desem muhtemelen çok doğru olmaz. Yani herkes daha çok tereddütlerini gidermeye, kaygılarını ifade etmeye yönelik bir tutum içindeydi" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN KIRILGANLIĞI AZALDIĞI İÇİN KRİZİN ETKİSİ AZALACAKTIR"
Hiçbir zaman Türkiye'nin dünyadaki gelişmelerden etkilenmeyeceği şeklinde bir açıklama yapmadığını belirten Şimşek, her zaman Türkiye'nin daha az kırılgan olduğunu, global dalgalanmanın Türkiye üzerinde göreceli olarak sınırlı olacağını ifade ettiğini söyledi. Şimşek, dünyadaki sıkıntılardan Türkiye'nin etkileneceğini, etkilendiğini ancak şu ana kadar etkilerin sınırlı olduğunun altını çizdi. Şimşek, hükümet olarak bu etkinin sınırlı olması için çalıştıklarını söyledi.
 
8sutun



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs