En Sıcak Konular

Baykal'dan Genç'e tam destek

18 Nisan 2008 17:43 tsi
CHP lideri Baykal Avrupa'dan gelen bildiri üzerinden AK Parti'ye yüklendi. Baykal Kamer Genç'e sahip çıkmayı da ihmal etmedi.

AKPM Başkanı 'bildiri benim düşüncem' diye açıklama yapmasına rağmen Baykal AK Partiyi suçladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'li milletvekillerinin toplu bir şekilde Kamer Genç'e saldırdıklarını iddia ederek, "Bu, TBMM'nin saygınlığına, kürsü dokunulmazlığına, düşünce ve ifade özgürlüğüne ağır bir saldırıdır" dedi.

CHP lideri, AK Parti'li vekillerle kavga eden Tunceli Bağımsız Milletvekili Genç'i telefonla arayarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Konuyla ilgili üzüntülerini de Kamer Genç'e sunan Deniz Baykal, şöyle dedi:

"Son bir gün içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin saygınlığını derinden yaralayan çok vahim 2 olayla karşılaştık. Bu vahim olaylardan biri, Anayasa Mahkemesi'nde kapatılması istemiyle yargılanmasına başlanan partileri adına şefaat talep etmek için bazı AK Parti milletvekillerinin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Türkiye'mizin, Meclisimizin saygınlığıyla asla bağdaşmayacak girişimleridir.

Bu çirkin ve yakışıksız davranış elbette Meclisimizin itibarını derinden zedelemiş, AK Parti milletvekillerinin yargıya saygısız, anayasa ve kurumlarına tahammülsüz anlayışlarını da gözler önüne sermiştir. Bu milletvekilleri ve mensubu oldukları parti avrupa kapılarında şefaat dileyeceğine hukuka, yargıya, Anayasaya saygılı olmayı öğrenmelidir.

Parlamento dışında AK Parti Milletvekilleri bu utanç verici girişimde bulunmuşken bir grup saldırgan AK Parti milletvekili de TBMM Genel Kurulu'nda başka bir çirkinliğe, başka bir ayıba imza attılar ve topluca Sayın Kamer Genç'e saldırdılar.

AK Parti Milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda konuşmasını yaptıktan sonra düşüncelerinin beğenmediklerini bir milletvekiline yönelik saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu, TBMM'nin saygınlığına, Milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığına, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik çok ağır bir saldırıdır.

AK Parti milletvekillerinin bu saldırısı hiçbir şekilde demokrasi, demokratik işleyiş ve demokratik anlayışla bağdaştırılamayacağı gibi, bunların anayasa, yargı, hukuk ve demokrasi söylemlerinin, nasıl birdenbire kural ve hukuk tanımazlığa, nasıl birdenbire zorbalığa kaba kuvvete dönüşebileceğini de göstermektedir. Büyük bir üzüntüyle karşıladığım bu saldırıdan daha vahim olanı, Başbakanın bu olay karşısında yaptığı açıklamadır.

Başbakanın bu saldırganlığı mazur görmesi ve düşüncelerini açıklayan milletvekilinin ifadesini şiddet sayması da onun zihniyetinin bir yansımasıdır. Bu zihniyetin demokrasiyle, hukukla hiç bir ilgisi yoktur. Bu zihniyetin içinde, her an zorbalık yapmaya, şiddet kullanmaya hazır otoriter, totaliter, baskıcı rejim özleminin tohumları yatmaktadır. Acı olan bu zihniyetin sahibinin Türkiye'de Başbakan olmasıdır."

,samanyolu haber



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,097 µs