En Sıcak Konular

Genç'i kurtaran MHP'li anlatıyor

18 Nisan 2008 15:58 tsi
Kamer Genç’e yönelik AKP’lilerin saldırısının ortasında kalan ve saldırının ilk anından son anına kadar olayın en yakın görgü tanıklığını yapan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, İNTERNETHABER’e olayı anlattı.

Basın toplantısında ‘iki MHP’li arkadaşım ve CHP’liler olmasaydı beni linç ederlerdi” dediği MHP’lilerden Ali Uzunırmak, olayın ayrıntılarını şöyle anlattı:

‘HALİKARNAS’ DİYE TAHRİK ETTİLER
“Kamer bey kürsüde konuşken daha birinci cümlesinden itibaren ‘Halikarnas’ı anlat’ diye laf atılmaya başlandı. Ön sıradan bu cümle, Kamer beyin her cümlesinin ardından tekrarlandı. Buna rağmen Genç tahammül gösterdi, yanıt vermedi. Konuşmasına devam etti. Konuşmasını bitirdiğinde laf atılan tarafa , muhatabının, itham ettiği kişilerin (başbakanın) kendisine cevap vermesini talep etti. Muhatabının laf atanlar olmadığını söyledi. Tabii burada, eleştiriler hep başbakan üzerinden geliyordu. Ve konuşmasını bitirip yerine oturdu.

AKIN AKIN GELDİLER
Sonra Kamer beyin oraya doğru bir milletvekili akını olamaya başladı. Bu bir grup mensubu arkadaşlar başka bir grup sıralarına veya başka bir vekilin oturduğu sıraya doğru gidiş, belli ki bir fiziki müdahaleye başlangıçtı. Bir parlamentere fiziki müdahale olmaması ve bağımsız , yalnız bir vekilin bu durumda olmasından endişelendim.

TEK BİR KİŞİYE 60 KİŞİ
Kavgayı önlemek için oraya gittim. Kavgayı uygun bulmadığım için Genç’i savundum. Ama bu tür olaylarda ayırmaya çalışanlar daha mağdur oluyor. Tabi ki, orada bir çok şeye şahit oldum. Ayırmaya çalışırken kırdığımız arkadaşlarımız da olabilir. Ama bir kişiye 60 kişinin saldırması vicdana sığmaz. Bayram’ından (Özçelik) Zahid’ine (Aslan) kadar herkesin elini tuttum, engelledim. Yoksa; düşünmek bile istemediğim sonuçlar olabilirdi. Çünkü, bir defa önledik ama olay bitmedi, öfke bitmedi. Arka arkaya saldırı olması hatta muhalefet kulisine kadar olayı taşımaları, öfkenin büyüklüğünü gösteriyordu. Bunu gördüğüm için olayın sonuna kadar Genç’i korumaya çalıştım.

301’İ DEĞİŞTİRENLERE BAKIN!
Uzunırmak, “Kamer Genç , kürsüde bir çok zaman olduğu gibi, aykırı düşünceleri ile bir konuşma yaptı. Tabii ki , bir parlamenter kürsüde konuşurken kendince doğru hissettiklerini, düşündüklerini söyleyebilir. Bazen aşırı da kaçabilir. Ama söze sözle fikre fikirle ve eleştiriye eleştiri ile kürsüden cevap vermek gerekir. Fikri ve düşünceyi çoğunluğa dayalı kaba kuvvetle susturmaya çalışmak yanlış bir davranıştır. Ki, AKP 301’i değiştirerek, Türk milletine , Türklüğe hakaret etmenin yolunu açarken, kürsüdeki bir düşünceye tahammülsüzlüğünü bu şekilde cevap vermeyi nasıl izah eder bilemiyorum. 301’i ‘düşünce özgürlüğü’ olarak savunanlara bakın! Ayrıca bir parlamenter olarak, ülkenin en yüksek organında görev yapanların ülke öncelikleri açısından birlik, beraberlik, hoşgörü, karşılıklı sevgi saygıya ne kadar ihtiyacımız olduğunu unutmamamız gerekir.

GENÇ ÜLKESİNE BAĞLIDIR
Kamer Genç, aykırı söylemleri olmasına rağmen olmasına rağmen milletimiz ve devletimizin temel prensiplerine, üniter devlet yapımızdan millet bütünlüğümüze varıncaya kadar aleyhte hiçbir faaliyetini rastlamadığımız bir arkadaşımızdır. Onun siyaset şartlarının çok zor olmasına rağmen bu prensiplerine bağlı kalmasını saygıyla karşılamak lazım. Teferruattaki aykırı düşüncelerini hoşgörü ile karşılamak gerek.”

 



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,866 µs