En Sıcak Konular

Erdoğan'dan 3 gün sonra ilk demeç

18 Nisan 2008 15:33 tsi
Cuma Namazı için 3 gündür dinlendiği Abant'tan Mudurnu'ya gelen Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorularına cevapladı. Erdoğan, basına sitem etti, Kamer Genç'e yüklendi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazı için 3 gündür dinlendiği Abant'tan Bolu'nun Mudurnu ilçesine geldi.

Erdoğan, Abant Köşkü'nden öğle saatlerine doğru ayrılarak, Mudurnu'da Yıldırım Beyazıd Camisi'ne geldi. Burada Cuma namazını kılan Erdoğan, daha sonra vatandaşlarla sohbet etti, esnafa ''hayırlı işler'' diledi.

Camiden Mudurnu Belediyesi'ne kadar yürüyen Başbakan Erdoğan'a yaşlı bir kadın ''Allah sizi başımızdan eksik etmesin'' diye seslendi; Erdoğan da ''Sağ olun, var olun'' karşılığını verdi.

Bir iş yerinin önündeki tezgahta forma satan çocuğa satışların nasıl gittiğini soran Erdoğan, yürüyüş yaptığı sırada bir bebeği de kucağına alarak sevdi ve oyuncak hediye etti.

Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularına da cevap verdi.

Gazetecilere sitem eden Erdoğan, "Bir vatandaş olarak bir hayatım olmalı.. Benim dinlenmem bile ülkemin yararına... Dinlendim sayılamaz. Dersimi çalıştım." dedi. Erdoğan, Kamer Genç'e şiddet uygulandığı iddialarına da, "Benim milletvekilim şiddet uygulamaz. Şiddeti uygulayan bizatihi o zatın kendisidir." şeklinde cevap verdi.

AKPM'NİN BİLDİRİSİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) AK Parti hakkında açılan davaya ilişkin yayımlanan bildiriyle ilgili ''AK Parti'nin talepte bulunduğu'' iddiaları konusunda, ''Bu iddiaların hiçbirinin ispatı söz konusu değil'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Mudurnu Belediyesi'ni ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin ''AKPM'de yayımlanan bildiride Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti ile ilgili kapatma davasında inceleme kararı almasından endişe duyulduğunun ifade edildiğini'' hatırlatarak, ''Bu bildiri konusunda partinizin talepte bulunduğu iddiaları vardı. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?'' sorusunu yöneltmesi üzerine, şunları söyledi:

''Bu iddiaların hiçbirinin ispatı söz konusu değil. Kimdir bu diye sorulduğunda verilen bir cevap da yok. Biliyorsunuz, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki Türk Grubunun başı olan arkadaşım, Antalya Milletvekilimiz, bu konuyla ilgili açıklamaları yaptı. Açıklamalarında bizim tarafımızdan böyle bir şeyin talep edilmediğini söylüyor. Muhalefet konuyla ilgili herhangi bir ispat ortaya koymuyor. Hukukta bir kaide var, iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Nitekim Komisyon Başkanı da 'bana Mevlüt Bey'den böyle bir şey gelmedi, ben böyle bir şey söylemedim' diye açıklama yaptı.

Şimdi de oradaki komisyonlar kendileri böyle bir bildiriyi hazırladılar veya bugün belki imzaya açtılar. Böyle bir şey yapılıyor. Buradaki olay, bizim, ne yazık ki Türkiye'de alışageldiğimiz bir iktidar-muhalefet mücadelesinin, beyaza siyah deme gayretlerinin şu anda Avrupa'ya yansıtılması çabasıdır. Ama bu çabaların hiçbirisinin vereceği netice de yoktur. Çünkü her şey güpegündüz ortada cereyan etmektedir. Herkes üzerine düşeni yapacaktır. Muhalefet de şüphesiz ki üzerine düşeni yapmaktadır, içeride ve dışarıda...''

-TBMM'DE DÜN YAŞANAN GERGİNLİK-

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''TBMM Genel Kurulu'nda dün bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile partiniz milletvekilleri arasında bazı olaylar yaşandı. Partiniz milletvekillerinin Genç'e şiddet uygulamasını nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, ''Benim partimin milletvekilleri hiçbir zaman şiddet uygulamaz. Şiddet uygulayan bizzat o zatın kendisidir. Çünkü her hareketi şiddettir'' karşılığını verdi.

HABER 7-AA
 



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,871 µs