En Sıcak Konular

Baro başkanlarından Perinçek'e ziyaret

18 Nisan 2008 14:22 tsi
İzmir Barosu Başkanı Avukat Nevzat Erdemir ve Tekirdağ Baro Başkanı Hasan Orta,İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ziyaret etti

İzmir Barosu Başkanı Avukat Nevzat Erdemir ve Tekirdağ Baro Başkanı Hasan Orta, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ziyaret etti. Perinçek'in sağlık durumunun iyi olduğunu belirten baro başkanları, Perinçek'in Amerika'nın talimatı ile cezaevinde olduğunu iddia etti.

Ergenekon soruşturması kapsamında cezaevine konan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'i tutuklu bulunduğu Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde İzmir Barosu Başkanı Avukat Nevzat Erdemir, Tekirdağ Baro Başkanı Hasan Orta ve avukatlar ziyaret etti. Sabah saatlerinde cezaevi önüne gelen avukatlar, Perinçek ile yaklaşık bir saat görüştü. Cezaevi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan baro başkanları konuşmaktan çekindi. Gazetecilerin ısrarlı sorularına başkanlar kaçamak cevaplar verdi. Perinçek'le yaptıkları konuşmanın içeriği ile konuşmak istemeyen baro başkanları, Perinçek'in sağlık durumunun gayet iyi olduğunu aktardı.

Bir basın mensubunun Ergemekon'la ilgili Perinçek'in ne düşündüğünü sorması üzerine İzmir Baro Başkanı Erdemir, "İzin verirseniz içeride konuştuklarımız aramızda kalsın. Perinçek'in görüş ve düşünceleri sizin bildiğiniz görüş ve düşüncenler. Kendi görüş ve düşüncesinin doğruluğuna inanıyor, savunmaya da devam edecek." dedi. Perinçek'in Amerika'nın talimatı ile cezaevinde olduğunu iddia eden Erdemir, "Talihsiz olan bir şey yabancı bir ülkenin devlet başkanı ile yapılan görüşmenin sonunda tutuklamaların olması. Sık sık milli iradeden söz eden bir iktidarın dış odaklarla mutabakat yapıp kendi vatandaşına yönelik soruşturma başlatması doğru bir yaklaşım değil. Operasyonlara ad verilmesi de doğru değil. Suçluluğu ispat edene kadar herkes masum sayılır. Kimin suçlu kimin suçsuz olduğuna nihayi olara karar verecek yargıdır." dedi.

Perinçek'in sağlık durumunun çok iyi olduğunu kaydeden Tekirdağ Baro Başkanı Orta, "Yarın Tekirdağ'da mitingimiz olduğunu söyledik. Tekirdağ'da toplanacağımız söyledik. Dışarıya mesajı olmadı." dedi. Baro başkanları ziyaretten sonra cezaevinden ayrıldı.

Öte yandan İP'in önderliğinde Tekirdağ'da 'Ulusal egemenlik ve tam bağımsızlık mitingi, Doğu Perinçek'le dayanışma' düzenlenecek. CHP, DSP, İP, SHP Tekirdağ il örgütleri, Tekirdağ Barosu, Tekirdağ Tabip Odası, Tekirdağ Ziraat Odası, ADD Tekirdağ Şubesi ve sivil toplum kuruluşları 19 Nisan 2008 Cumartesi günü Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı'nda İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'le dayanışma amacıyla 'Ulusal egemenlik ve tam bağımsızlık mitingi' düzenliyor. Cumhuriyet mitinglerinin devamı olarak planlanan mitinge yurdun çeşitli yerlerinden katılımcıların gelmesi bekleniyor.

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan Perineçek'e partililer seslerini duyurmak için ilginç bir yöntem seçti. Altındağ Parti Teşkilatı'na ait araçla cezaevi önünde mitinge davet yapılıyor. Araçtan çalınan parti müzikleri ile partililer Perinçek'e seslerini duyurmaya çalışıyor.

Perinçek'e seslerini duyurmak için böyle bir şey yaptıklarını belirten bir partili, "Genel başkanımıza sesimizi duyurmak istedik. Yarın mitingimiz var. Genel başkanımıza moral için buradan geçtik. Sesimizi duyduysa ne mutlu bize." dedi.

CİHAN



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs