En Sıcak Konular

İşte AK Parti'nin B PLANI

18 Nisan 2008 13:57 tsi
İşte AK Parti'nin B PLANI AK Parti, anayasa değişikliği konusunda MHP ve CHP ile uzlaşamazsa, "Bu kaosu aşmanın tek yolu seçimdir" diyerek, 29 Haziran'da erken genel seçime gidecek.

B planı: Erken seçim

AK Parti, kapatmayı zorlayacak anayasa değişikliği için MHP ve CHP'nin desteğini alamazsa uygulamaya koyacağı 'B planı'nı şekillendirmeye başladı. CHP ve MHP, anayasa değişikliği için uzlaşmaya yanaşmazsa "Yaşanan kaosu aşmanın tek yolu seçimdir" diyerek 29 Haziran'da erken genel seçim kararı alacak. Anayasaya göre de yerel seçim aynı tarihe çekilerek, birleştirilecek. AKP yönetimi, anayasa değişikliği için destek isteyeceği CHP ve MHP'ye "Bir hafta içinde kararınızı verin" diyecek. Destek gelmezse 'B' planı devreye girecek. AKP kulislerine göre "B" planının temelini erken genel seçim oluşturuyor. Erken seçim için öngörülen tarih ise 29 Haziran Pazar. AKP yönetimi gelecek yıl martta yapılacak yerel seçimleri de erken seçimle birleştirmeyi öngörüyor. Üst düzey bir AKP'li şunları söyledi: "İki seçimin bir arada yapılmasına herhangi bir engel yok. Bu kaostan çıkmanın tek yolu da seçimdir. 22 Temmuz seçimleri öncesini hatırlayın. Müthiş bir kaos ortamı vardı. Seçime gidildi, ertesi gün sular duruldu. Kapatma davasının 6 ile sekiz ayda bitirilmesi öngörülüyor. Hiçbir ülke 6-8 ay belirsizliğe dayanamaz. Yunanistan'da bile üç kez arka arkaya seçim yapılmıştır."

KAMPANYA PLANI
AKP, erken seçimin nasıl bir kampanyaya dönüştürüleceğini de belirledi. Kampanya tamamen, "Demokrasinden yana olanlar olmayanlar" diyerek demokrasi üzerine oturtulacak. Anayasa, iki sandık koymaya imkân sağlıyor. Anayasanın 127'nci maddesine göre genel seçiminden önce veya sonraki bir yıl içinde yapılması gereken yerel seçim birleştiriliyor.

KAPUSUZ TARİH VERDİ
AK Parti, hakkında açılan kapatma davasının ardından anayasa değişikliği odaklı 'çözüm formülleri' üzerinde çalışırken, içeriden farklı sesler gelmeye başladı. AK Parti'nin eski Grup Başkan Vekili, Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, yaşanan sorunun çözümünün milli irade olduğunu söyleyerek erken seçim çağrısında bulundu. Kapusuz, seçim tarihi olarak da 29 Haziran'ı gösterdi.

AK Parti'de erken seçimi ilk seslendiren isim olan Kapusuz, şahsi düşüncesi olan bu görüşü parti yönetimine de ilettiğini söyledi. Parlamento'nun varlık sebebinin 'sorun çözmek' olduğunu kaydeden Kapusuz, 'Anayasa değişikliği taahhüdünde bulunularak' seçime gidilmesini istedi. Kapusuz, gerekçesini de şöyle açıkladı: "Türkiye'nin yaşadığı bu sıkıntılardan bir an önce kurtulması lazım. Bu problem Türkiye'nin problemidir. Elimde yetki olsa muhalefet partilerine çağrı yapar beraber çözme teklifinde bulunurum. Çözüm olmazsa halktan yeniden yetki alıp güven tazeleme yoluna giderim. Sonuç çıkmadığı anlaşıldığı an seçime gitmek gerekir. Seçimler de 29 Haziran tarihine yetişir. Halkın verdiği karara hepimiz razı oluruz, bütün kesimler rahatlar."

Sabah- Zaman



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,967 µs