En Sıcak Konular

Helin Avşar Kamer Genç'i konuşturdu

18 Nisan 2008 12:47 tsi
Yerli Paris Hilton Helin Avşar, Kamer Genç'le röportaj yaptı. Genç'in dili feci çözüldü; Başbakan'a "koyun" dedi ve ürkütücü bir şeriat tablosu çizdi..

Helin Avşar'ın Kamer Genç'le yaptığı röportajın bazı bölümleri:

H.Avşar: Peki sizce devlet şu anda korkulduğu gibi din devletine doğru gidiyor mu?

K.Genç: Korkunun daha ilerisinde. İnsanlar farkında değil, zaman zaman konuşuyoruz “Türkiye'ye bu gelmez” nasıl gelmez? Türkiye'deki duruma bir bakın. İtalya'daki kadın geliyor. Başına gelenlere bakın. Bu olay kadar vahşi, vahşet bir olay var mı? Birçok insanın kalitesi bu, cehalet bu kadar almış yürümüş. İnsanlar bu kadar cehalet içindeyken, Yani Türkiye'de İslam dini çok yüce kutsal bir yerdedir.  Fakat Türkiye'deki bu gün ki kökten dinci iktidar bunu çok kötü kullanıyor. Bülent Arınç “Hedefe ulaşacağız ama düşe kalka ulaşacağız” diyor. Tayip Erdoğan'ın söylemleri de ortada. Şimdi dava açıldıktan sonra takkiye yapmaya başladılar. Söylemlerini yumuşattılar ama olay bunun çok çok ilerisinde.

H.Avşar: Daha da mı kötüye gidecek?

K.Genç: Tabii, daha da kötüye gidecek, yarın hanımlar sokakta gezemeyecek, nasıl gezemeyecek birkaç kişiye sokakta kezzap atıldığı zaman kadınlarımız sokağa çıkmaya korkacak. Kadınlar mecburen evde oturacak, Helin Hanım Siz Suudi Arabistan kralına mektup yazdınız Sabri Boğday'ın kafası kesilmesin diye. Biz böyle bir toplum mu olacağız. Böyle bir toplum olabilir mi? Allah insanlara akıl vermiş, bu en büyük servettir. Bunarlı böyle kötü kurallarla yıkamazsınız.

AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEK İÇİN KIYAFETİNİZ UYGUN DEĞİL

H.Avşar: Sizce AKP kapatılması gereken bir parti mi?

K.Genç: Bana göre hukuk işletilmeli. Türkiye Cumhuriyeti kurumlar ve kurallar ülkesidir. Suç işlenmişse Yargıtay Başsavcısının Anayasa Mahkemesinde açtığı davayı haklı bulursa bence kapatılmalıdır. Bu bir rejim sorunudur. Türkiye bugün elden gidiyor. Avrupa Birliğinden Barosso geliyor, yargımıza dil uzatıyor, ordumuza dil uzatıyor, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne dil uzatıyor, Kıbrıs'ı verin diyor. Peki bunları bizden isterken, be adam bize ne vermiş Avrupa Birliği, Avrupa Birliğine bizi almayacağınız kesin. Kendi memleketiniz de hanımlara türban mı taktırıyorsunuz. Gidin kendi memleketinizde taktırın. Ben Fransızlarla konuştum, siz kadınlarınızı kara çarşafa sokuyorsunuz, kıyafetiniz AB'ye girmek için uygun değil diyorlar.

ABDULLAH GÜL DERHAL İSTİFA ETMELİDİR. CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLDUĞUM TAKDİRDE HALK BENİ SEÇER

H.Avşar: Kamer Genç tek kişilik muhalefet diyorlar. Bir parti kursanız seçimlerde şansınız ne olur?

K.Genç: benim kamuoyunda çok büyük itibarım var. Abdullah Gül bana göre usulsüz olarak orada, Anayasaya aykırı olarak Çankaya Köşkü'nde oturuyor. Abdullah gül'ün Çankaya da oturmaması lazım. Anayasa'da Cumhurbaşkanını halk seçer. Gül, AKP tarafından seçilmiştir. AKP'nin Cumhurbaşkanıdır. Şimdi o oradan inerse, Anaysa Mahkemesi AKP'yi kapatma kararı verirse ve Abdullah gül'e de bir siyasi aysak getirilirse bence Abdullah gül artık orada oturamaz. Derhal istifa etmesi lazım. Cumhurbaşkanını halk seçerse, ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanı adayı olduğum takdirde halk beni seçer. Ben yıllarca potika yapmış bir insanım, yıllarca mahkeme başkanlığı ve savcılık yaptım. Halkını iyi tanıyan bir siyasetçiyim. Bilgim var, kültürüm var, aklı selimim var, olayları önceden görebiliyorum. Türkiye'ye çok iyi bir cumhurbaşkanı olacağıma eminim


SEN NASIL BİR KOYUNSAN SÖYLE DE BİLELİM

H.Avşar: Türkiye'deki şu andaki kutuplaşmanın sonu nereye varacak?

K.Genç: Türkiye iki kutup var. Atatürk'ün kurduğu laik cumhuriyetinden yana olan kitle ve laik cumhuriyeti yıkıp yerine şeriat düzenini getirmek isteyenler var. Tayip Erdoğan onlar diyor, biz diyor. Erdoğan'ın söylemlerinde Türkiye'yi iki kafaya ayırmaya yönelik davranışlar var. Türban takmayan bir hanımın beyi devlet kurumlarında hiçbir yere gelmiyor. Bu kadar büyük bir ayrımcılık var. İslam hepimizin dinidir. Peygamberimiz bir, kitabımız bir. Bu insanları ayırmanın ne anlamı var. Çağdaş bir toplum olabilmemiz için din kurallarını devlet işlerine karıştırmamak gerekir. Anayasayı uygularsak toplumda kutuplaşma olmaz. Bunlar zavallı bir toplum istiyor. Baksana “ben uslu koyun değilim” diyor. Sen nasıl bir koyunsan söyle bilelim.  Kendisi bir rahatsızlık geçirdi. Rahatsızlığının mahiyetini bile halka açıklamıyor. Halktan gerçekleri saklıyorsanız devletin en önemli makamlarında oturamazsınız. 


 Guardianturk



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,055 µs